Nissan ar putea fi amendată în Japonia cu 22 de milioane de dolari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Producătorul de automobile nipon ar putea fi amendat în Japonia.

Nissan ar putea fi amendată în Japonia cu 22 de milioane de dolari, pentru raportări false în declarațiile sale financiare, a anunțat postul public de televiziune NHK, conform Agerpres.

În noiembrie 2018, fostul director general Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat în Japonia, acuzat de încălcarea legislației financiare și abuz de încredere. După arestare, procurorii japonezi au formulat alte acuzații de nereguli financiare împotriva Nissan, a lui Carlos Ghosn și a omului său de încredere, Greg Kelly, legate de modul de raportare a pachetului salarial al lui Ghosn, în anii financiari 2016, 2017 și 2018.

Amenda, micșorată de la 36 de milioane de dolari

Recent, sursele au spus că Nissan putea fi amendată cu până la 36 de milioane de dolari, dar ar putea obține o amendă mai mică, de 22 de milioane de dolari, dacă producătorul auto ar fi depus documentația înaintea investigației oficiale.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel