Nio, compania chineză de maşini electrice, creştere spectaculoasă la bursă. Rival pentru Tesla

Compania Nio, din Shanghai, producător de maşini electrice, a înregistrat o creştere spectaculoasă. 

De la listarea pe Nasdaq, în octombrie 2018, prețul unei acțiuni a crescut de la 6 dolari la 53,20 dolari. Astăzi, Nio are o capitalizare bursieră mai mare decât a unor nume vechi de zeci de ani din industria auto, printre care amintim BMW, Ford sau Honda.

Nio a livrat anul trecut 43.728 de automobile, aparoape de două ori mai multe decât în 2019. Compania este încă departe de rivala Tesla, care a livrat, în 2020, aproape 500.000 de vehicule electrice scrie go4it.ro

O componentă importantă care ridică prețul cerut de producătorii de automobile electrice este bateria. Nio a anunțat recent că vrea să vândă mașinile fără ca bateriile să fie deținute de clienți. Oferta, numită „bateria ca serviciu”, le permite posesorilor de automobile electrice să plătească o taxă lunară pentru folosirea acumulatorilor.

Nio deține, în China, 143 de stații în care pot fi schimbate bateriile mașinilor pe care le oferă cu unele încărcate complet. Același sistem ar putea fi introdus și în Europa.

Cel mai ieftin model din portofoliul Nio, ES6, costă cu toate subvențiile oferite în China, fără acumulatori, echivalentul a 39.500 de dolari. Cu bateriile incluse, prețul este de aproape 50.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel