EXCLUSIV  Negrescu le răspunde celor care spun: 'Vrem autostrăzi, nu ajutoare sociale': Aşa n-o să-i mai avem pe cei care să le construiască

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu le răspunde celor care aruncă o anatemă asupra ajutoarelor sociale şi spun că vor autostrăzi nu ajutoare pentru cei defavorizaţi. 

"Am văzut această retorică de dreapta care s-a promovat acum. În România, numărul asistaţilor social nu este atât de mare precum se prezintă. Vorbim de aproximativ 100.000 de persoane, foarte puţine comparativ cu restul Europei, raportat la populaţie. Iar ceea ce primesc ei ca beneficiu este foarte mic.

Dar ceea ce le transmit eu celor care nu înţeleg este să mă refer la o situaţie simplă: cum reacţionează fiecare dintre noi atunci când întâmpină o problemă? Primul lucru este să apelăm la familie, la cei dragi care uneori ne pot ajuta, alteori nu ne pot ajuta. Dar dacă nu ne pot ajuta la cine apelăm, ce facem? Rămânem ai nimănui sau pur şi simplu ar trebui să dispărem?

Nu, apelăm la o altă structură, iar acea structură este statul care e acolo pentru a ne sprijini şi a ne ajuta atunci când pierdem un loc de muncă, atunci când întâmpinăm dificultăţi cu afacerea noastră, când poate nu ne permitem să ne plătim accesul la o clinică privată medicală, când nu putem să ne plătim studiile. Atunci intervine statul care are acest rol de a echilibra lucrurile, astfel încât să ne revenim. Dacă nu există această plasă oferită de stat, atunci cu siguranţă nu o să mai avem acei oameni care să construiască autostrăzile, acei ingineri care proiectează investiţiile în infrastructură", a declarat Victor Negrescu la DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel