Negocieri pace Rusia - Ucraina. Bogdan Chirieac: Am accepta teritorii contra pace? Armata Roșie, cu masacre înspăimântătoare, avansează zilnic 2-3 km

Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Sursă foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Analistul politic Bogdan Chirieac a pus problema discuțiilor de pace dintre Ucraina și Rusia, care ar putea fi mult mai complexe pe măsură ce războiul avansează. 

Putin ar avea planuri mult mai vicioase decât ar lăsa să se înțeleagă, oprirea robinetului de gaze fiind doar începutul în ceea ce privește planul său de destabilizare al Europei la care se adaugă criza creată de războiul din Ucraina și potențiali migranți care să vină pentru adăpost în Europa. 

”Cum vor arăta eventuale negocieri între Putin și Occident?”, a întrebat jurnalistul Sergiu Cora. 

”Foarte dificil de spus în acest moment, este întrebarea zero astăzi când vorbim. Cred că Putin se aștepta la o victorie facilă, de 48 de ore, gata, Ucraina i-a căzut la picioare. Nu a fost așa, Ucraina se luptă cu eroism pentru existența sa ca stat și ca popor și acum au găsit tot felul de căi alternative. Rusia a văzut că armata rusă e o poveste, este praf, cu 50 de ani în urma armatelor NATO.

În schimb la acest gen de lucruri, fake news, înfometarea oamenilor pentru a ataca în felul acesta Uniunea Europeană și Occidentul, la asta din nefericire Moscova se pricepe foarte bine, poate fi o strategie aici, iar negocierile de pace, dacă vreți, problema fundamentală, pusă pe masă, este - am accepta, atât Ucraina, cât și Occidentul, teritorii contra pace? Teritorii luate cu șenila, tancuri care trec peste copilași, cum a făcut Putin în Ucraina? Zelenski respinge cu totul această ipoteză, cel puțin deocamdată. 

În același timp, Armata Roșie, cu masacre înspăimântătoare, avansează doi, trei kilometri în fiecare zi”, a spus Bogdan Chirieac în intervenția sa de la Antena 3. 

Putin spune că Occidentul a pierdut în Ucraina

În timpul unei întâlniri cu liderii Parlamentului Rusiei, Putin a vizat răspunsul occidental la războiul început odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, care a inclus sancțiuni dure cărora țara sa a trebuit să le facă față.

”Ar fi trebuit să-și dea seama că au pierdut deja de la începutul operațiunii noastre militare speciale”, a spus Putin pe 7 iulie, folosind termenul oficial rusesc pentru războiul din Ucraina. ”Începutul operațiunii înseamnă și începutul unei prăbușiri radicale a ordinii mondiale americane”, a mai adăugat Vladimir Putin potrivit publicației Newsweek.

Putin a spus că ”acesta este începutul tranziției de la egocentrismul liberal-globalist american la o lume cu adevărat multipolară” și că acest proces ”nu mai poate fi oprit”.

Pentru Putin, status quo-ul era o lume bazată pe ”reguli egoiste” în care nu există nimic ”decât o dorință de hegemonie”. El a descris sancțiunile cu care Rusia s-a confruntat drept ”acțiuni ostile ale țărilor occidentale” cărora conducerea rusă a trebuit să le facă față. Citește mai multe AICI

Kremlin: SUA și aliații lor „balansează periculos pe marginea” unui război deschis

SUA şi aliaţii lor sunt în pragul unei confruntări militare deschise cu Rusia, care va fi 'un conflict armat direct între puteri nucleare', a avertizat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de EFE.

”Provocând o agravare a crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu Rusia, Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu ţara noastră, iar asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”, a afirmat Zaharova, făcând aluzie aparent la livrările de arme occidentale către Ucraina pentru a sprijini această ţară împotriva războiului declanşat de Rusia împotriva sa, notează DPA. Vezi continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel