Negocieri intense. "Dacă nu găsim o soluție azi, e sfârșitul UE"

Liderii din Europa Centrală și de Est s-au reunit, sâmbătă, la Bruxelles, pentru a soluționa criza migrației. Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, i-a convocat pe liderii Austriei, Bulgariei, Croaţiei, Macedoniei, Germaniei, Greciei, României, Serbiei, Sloveniei şi Ungariei. 

Summitul a început la ora 17:00. Sâmbătă, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu omologii săi din  Serbia și Bulgaria, spre nemulțumirea președintelui care a susținut că prim-ministrul a mers fără mandat. Concluzia a fost că România, Serbia şi Bulgaria îşi vor închide graniţele în faţa imigranţilor, dacă Germania va face acest lucru. Premierii din Serbia și din Bulgaria își reprezintă țările în negocierile de la Bruxelles. Premierul Victor Ponta stă, însă, acasă. România este reprezentată de Klaus Iohannis. 

Premierul Sloveniei a intrat la summit cu un avertisment clar: UE cade, dacă nu se ajunge la un acord. Miro Cezat, prim-ministrul Sloveniei, a spus că UE riscă să se prăbușească dacă, în cazul în care nu ajunge la un acord asupra unui plan prin care să gestioneze afluxul de refugiaţi prin Balcani. 

"Dacă nu găsim o soluţie astăzi, dacă nu facem tot ceea ce putem astăzi, atunci este sfârşitul Uniunii Europene", a spus Miro Cerar duminică. El a adăugat pentru presă: "Dacă nu livrăm acţiuni concrete, cred că Europa va începe să se destrame". 

Klaus Iohannis, primele declarații după ședința de urgență de la Bruxelles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel