Mosul: Militari irakieni au EXECUTAT zeci de prizonieri

Deces
Deces

O unitate a armatei irakiene antrenată de forțele americane a executat zeci de prizonieri la Mosul, a informat Human Rights Watch (HRW), relatează AFP.

Anunțul  survine după apariția unei înregistrări video, care ar fi fost filmată în regiunea irakiană Mosul, și care arată membri ai forțelor irakiene executând un deținut și lovind violent un altul.

Irakul a proclamat victoria împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI) la Mosul pe 11 iulie, însă abuzurile care ar fi fost comise de forțele de securitate irakiene — majoritatea șiite — în cel de-al doilea oraș ca mărime din țară, unde trăiește o populație majoritar sunită, ar putea reaprinde conflictul confesional.

'O divizie a armatei irakiene antrenată de guvernul american ar fi executat zeci de prizonieri în centrul vechi al orașului Mosul', a precizat Human Rights Watch într-un comunicat. 'Doi observatori internaționali au detaliat execuțiile sumare a patru persoane de către divizia a 16-a a armatei la jumătatea lunii iulie și a văzut dovezi că unitatea a executat mai multe persoane, inclusiv un copil', a transmis HRW.

[citeste si]

'Guvernul american trebuie să se asigure că nu va mai oferi asistență unității irakiene responsabilă de aceste execuții', a declarat Sarah Leah Whitson, directorul HRW pentru Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel