Morman de crustacee şi alte creaturi marine vii şi moarte, pe o plajă din Marea Britanie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Scoici, crabi, şi alte specii de crustacee, unele vii, altele moarte, s-au adunat pe o plajă din Marea Britanie, alarmând activiştii de mediu. 

Pe plaja din Teeside, porţiunea dintre Marske și Saltburn, au fost descoperite numeroase creaturi marine, între care crabi morţi şi vii, homari și multe specii de crustacee. Munţii se înalţă chiar şi până la nivelul taliei, relatează Mirror. 

Agenția britanică de Mediu a confirmat luni că a demarat o investigație pentru a analiza dacă un anumit tip de poluare a apelor este de vină pentru dezastrul ecologic. "Colaborăm cu parteneri de la Centrul pentru Mediu, Pescuit și Acvacultură și Autoritatea de Conservare a Pescuitului de Nord-Est pentru a investiga de ce sute de crabi morți au ajuns de-a lungul țărmului în estuarul Tees și pe plajele învecinate", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei. "S-au colectat probe de apă, sedimente, midii și crabi. Acestea sunt trimise la laboratoarele noastre pentru analiză. Verificăm dacă un incident specific de poluare ar fi putut contribui la moartea animalelor". 

Dezastru ecologic şi în Spania - lanţ uman 

Aproximativ 70.000 de persoane au format la finalul lunii august un lanţ uman şi "au îmbrăţişat" astfel cea mai mare lagună cu apă sărată din Europa, pentru a protesta faţă de una dintre cele mai grave tragedii ecologice produse în Spania în ultimii ani, informează Agerpres, citând DPA.

Acel lanţ uman, care a avut o lungime totală de 73 de kilometri, a acoperit întreaga circumferinţă a lagunei Mar Menor din Murcia, o regiune din sud-estul Spaniei, a anunţat agenţia Europa Press, citată de mai multe companii mass-media.

Un minut de tăcere a fost ţinut cu această ocazie în memoria miilor de animale care au devenit victime ale poluării. Săptămâna trecută, aproape cinci tone de animale moarte au fost extrase din apele lagunei, potrivit autorităţilor spaniole.

Acesta nu este primul incident grav din perimetrul lagunei Mar Menor, considerată un fost paradis al naturii şi al vacanţelor. În urmă cu doi ani, aproximativ trei tone de animale moarte - în principal mici peşti şi crustacee - au fost aduse de ape pe ţărmurile lagunei. Guvernul regional conservator şi guvernul central de stânga se învinuiesc reciproc pentru deteriorarea situaţiei în care se află Mar Menor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel