MONICA MACOVEI, RĂSPUNS SCRISOARE ROXANA DUMITRU, tânăra care votează pentru prima dată

În urmă cu câteva zile, Roxana Dumitru, o tânără care votează pentru prima dată, a redactat o scrisoare deschisă pentru Monica Macovei. Acum, candidata la prezidențiale îi răspunde fetei și speră ca noua generație să voteze și să schimbe clasa politică.

Iată răspunsul Monicăi Macovei pentru Roxana Dumitru:

Dragă Roxana și dragi tineri,

Da, sunt prea puține discuții adevărate despre interesul vostru direct și despre viitorul vostru. Voi sunteți generația unei alte sensibilități: sunteți informați și conștienți. Pe voi nu vă mai pot confisca ușor cu grosolăniile lor. Rezistența voastră este singura speranță pentru România. Invitația mea este să rămâneți la fel de exigenți și atenți la spațiul public. Votul vostru, protestul vostru îi vor incomoda pe cei care vă vor orbi sau neimplicați. Scrisorile și mesajele voastre mi-au arătat câtă forță stă în voi și ce resurse de energie însemnați pentru mine.

VEZI ȘI: MONICA MACOVEI. Scrisoarea unei tinere pentru Monica Macovei: Dă-mi, te rog, șansa  

Am crezut pentru o vreme că am pornit pe un drum singuratic, "împotriva curentului" – așa cum spune Roxana. Într-una din întâlnirile mele prin țară, m-a impresionat replica unui medic în vârstă, care, o dată cu o strângere sinceră a mâinilor, aproape că mi-a transmis și compătimirea lui: "Ce faceți doamnă Monica, singură?". Prea adesea, oameni respectabili și onești cad pradă unei lumi resemnate; ei au simțit pe pielea lor, cel puțin în ultimii 25 de ani, cât de ușor se confiscă visurile frumoase și ce rapid se îngroapă proiectele sub papucul unor interese de clică.

Eu cred că actuala generație tânără a României nu mai poate fi ușor manipulată, nici ținută sub minciuni inteligent născocite. Tinerii de astăzi aparțin unei lumi globalizate și au identități care depășesc granițele țării. Alături de ei nu mă simt singură. Știu că îi pot reprezenta și aleg să o fac sub forma unei responsabilități pe care nimeni astăzi cu capul pe umeri n-o mai poate ocoli. Cred ca asta este ultima strigare pentru România.

Văd candidatura mea ca pe o voce și o misiune, ca pe o uriașă apăsare și speranță în același timp. Copiii noștri au dreptul la demnitatea timpurilor lor. Nu-i mai pot reprezenta politicieni prăfuiți, oameni educați în spiritul parvenitismului de partid sau cizelați la școala intereselor de gașcă. Răspunsul meu pentru Roxana este așadar nu o simplă promisiune că o voi reprezenta, ci şi o invitație către toți asemenea ei de a pune presiune şi exigențe pe toată clasa politică a României.

Votul lor va fi acest semnal. Dacă lor le pasă, eu voi fi angajatul lor la Cotroceni. Și voi munci pentru ei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel