Moneda virtuală petro. Venezuela speră să scape de criză

poza are caracter orientativ
poza are caracter orientativ

Criptomoneda lansată de guvernul din Venezuela a primit deja numeroase oferte de cumpărare așa că autoritățile devin încrezătoare în ceea ce privește scoaterea țării din criză. 

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi că intenţiile de cumpărare a monedei virtuale petro totalizează un miliard de dolari, după doar două zile de pre-vânzare, informează AFP. 

Guvernul venezuelean a lansat miercuri o ofertă privată de 38,4 milioane de petro dintr-o emisiune totală de 100 de milioane, care urmează să se încheie pe 19 martie. 

Aproape 200 000 de ofete de cumpărare 

Potrivit lui Maduro, s-au făcut până acum circa 192.000 de oferte de cumpărare, din care 36% în dolari, 15% în euro, iar restul în alte monede virtuale - 34% bitcoin, 18% etherium. 

Criza economică din Venezuela este agravată de preţul scăzut al petrolului, care asigură 96% din veniturile statului. Petro, criptomoneda anunţată de guvernul de la Caracas în decembrie anul trecut, urmează să fie susţinută de rezervele de petrol ale ţării. Cursul de schimb de referinţă iniţial a fost fixat la 60 de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel