Modificare legi electorale. Tăriceanu: Îmi pare rău că nu a fost acceptată propunerea ALDE

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi lider al ALDE transmite un mesaj cu privire la deciziile luate de Comisia specială pentru modificarea legilor electorale. 

"Astăzi, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, a reușit să ajungă la un consens cu privire la votul românilor din străinătate. Ei vor avea de acum posibilitatea să voteze anticipat (un vot care se va desfășura pe durata a trei zile, începând cu vinerea dinaintea zilei votului). În același timp, s-a simplificat și procedura votului prin corespondență.

Îmi pare rău că nu a fost acceptată propunerea ALDE de a se vota pe o perioadă mai mare (7 zile), dar mă bucur că lucrurile vor intra în normal după sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care am convocat-o pentru ca aceste modificări să fie adoptate în cel mai scurt timp.Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru ca raportul să fie validat și sper ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să devină lege", transmite Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel