Mitropolitul Teofan, despre candidaturile unor preoţi la alegerile lcoale

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi-a manifestat, duminică, reţinerea faţă de candidaturile unor preoţi, ca independenţi, pentru a deveni consilieri locali. El a declarat, pentru Agerpres, că 'mirenii au obligaţia de a apăra interesele cetăţii' şi că în componenţa consiliilor locale trebuie să acceadă 'creştini adevăraţi'.

'Eu sunt rezervat în această privinţă, pentru că avem nădejde că o viaţă normală în societate şi în cetate trebuie să fie apărată nu numai de preoţi, ci şi de creştinii mireni, laici. De aceea, nădăjduim că între membrii consiliilor locale sau judeţene să se afle creştini mireni adevăraţi, care să înţeleagă că este de datoria lor să apere interesele cetăţenii, să facă cele bune pentru satul respectiv, pentru comunitatea respectivă şi să aibă bineînţeles grijă şi de sfintele biserici', a afirmat ÎPS Teofan.

Citește și: BOR, apel către preoți în campania electorală: Pot candida...

Preoţii au obligaţia de a păstra neutralitatea în timpul campaniilor electorale, atât în declaraţiile publice, cât şi în activitatea practică, în situaţii excepţionale ei pot candida, însă doar ca independenţi şi doar pentru calitatea de consilier local şi consilier judeţean, cu aprobarea scrisă a ierarhilor, a informat, vineri, Patriarhia Română.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel