Firme românești, promovate în SUA. Misiune economică în Utah și Arizona

George Maior, ambasadorul României în SUA, va promova o misiune economică a numeroase companii româneşti în statele Utah și Arizona.

În perioada 12-17 aprilie 2019, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior efectuează o vizită oficială în statele Utah şi Arizona. Cu acest prilej, ambasadorul român va promova o misiune economică a numeroase companii româneşti; va avea o serie de întâlniri oficiale la cel mai înalt nivel cu autorităţile celor două state; va susţine, în premieră, un discurs în faţa Camerei Reprezentanţilor statului Arizona; se va întâlni cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi ai comunităţilor româneşti.

În contextul primei etape a vizitei pe care o desfășoară la Salt Lake City, statul Utah, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut o întâlnire la Camera de Comerţ, Moab, Utah, cu participarea autorităţilor locale şi a reprezentanţilor companiilor româneşti participanţi la misiunea economică. Cu acest prilej, s-au aprofundat oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor comerciale dintre România şi statul Utah, pe mai multe domenii de interes.

Vizita în statul Utah mai include întâlniri cu viceguvernatorul Spencer Cox şi cu procurorul general Sean Reyes, precum şi un eveniment de promovare a oportunităţilor de investiţii în cadrul World Trade Center, Utah.

De asemenea, ambasadorul României a avut o întrevedere cu conducerea Bisericii Mormone (First Presidency of the Church of Jesus Christ of Latter Day Saints), formată din Russell Nelson, președinte, Dallin Osks, prim consilier și Henry Eyring, al doilea consilier. Mulțumind pentru onoarea acordată, de care foarte puține oficialități ale altor state au beneficiat de-a lungul timpului, ambasadorul român a subliniat, în cadrul discuțiilor, relația excelentă pe care România o are cu Statele Unite, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Ambasadorul George Cristian Maior şi reprezentanţii companiilor româneşti participanţi la misiunea economică au arborat drapelul României la Delicate Arch, monument natural emblematic al statului Utah şi al Statelor Unite ale Americii.

Misiunea economică românească organizată în statul Utah este o excelentă iniţiativă care contribuie la consolidarea cooperării economice dintre România şi Statele Unite ale Americii. Dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american reprezintă o prioritate a mandatului meu de ambasador, creşterea în ultimul an, cu peste 20%, a schimburilor comerciale, intensificarea investiţiilor americane în România şi a exporturilor româneşti în SUA fiind o dovadă a consolidării relaţiei excepţionale dintre cele două ţări”, a declarat ambasadorul României, George Cristian Maior.

După încheierea vizitei în statul Utah, ambasadorul României va efectua o vizită oficială în statul Arizona, prilej cu care va susţine, în premieră, un discurs în faţa Camerei Reprezentanţilor statului Arizona, va avea întâlniri cu guvernatorul Doug Ducey, va vizita Arizona State University unde se va întâlni cu conducerea prestigioasei instituţii academice care include şi un Lectorat de limba română şi se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti, arată un comunicat al Ambasadei României în SUA.

Citește și:

George Maior răspunde criticilor lui Tăriceanu

Parteneriat transatlantic mai puternic între UE și SUA

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel