Tudorel Toader, contraatac în războiul cu Augustin Lazăr. TENSIUNI în justiție

Ministrul Justiției i-a dat astăzi o nouă replică acidă lui Augustin Lazăr.

După ce ieri ministrul Tudorel Toader l-a dat pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, pe mâna Inspecției Judiciare pentru că acesta refuză să pună la dispoziția Parlamentului documentele privitoare la ancheta alegerilor prezidențiale din 2009, procurorul i-a explicat telefonic ministrului Justiţiei, motivele din cauza cărora nu poate trimite o copie a dosarului privind alegerile din 2009 la comisia parlamentară.

"Hotărârea de a nu da curs solicitării Comisiei este expresia unui proces decizional bine fundamentat, riguros şi etapizat, având la bază studiile realizate la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi nicidecum o decizie arbitrară”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Public şi în care procurorul general Augustin Lazăr face precizări legate de declaraţiile ministrului Tudorel Toader.

Astăzi, Tudorel Toader i-a dat o nouă replică lui Augustin Lazăr

"După preceptele statului de drept, cele trei puteri sunt independente, sunt separate, sunt în echilibru, dar în acelaşi timp există suficiente mecanisme, forme de control reciproc dintre puterile statului pentru a asigura necesarul echilibru al acestora şi buna funcţionare.

Comisia parlamentară şi-a propus să stabilească anumite stări, anumite circumstanţe, anumite împrejurări.

Comisia parlamentară nu şi-a propus şi nici nu şi-ar fi putut propune să verifice dosarul, soluţia dată de procuror, probele pe care le-a administrat sau nu le-a administrat pentru că în acea ipoteză ar fi fost o ingerinţă a unei puteri în competenţele stricte rezervate celeilalte puteri.

(...)

E o tensiune, o încrâncenare în această perioadă. Unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut. Nu fac polemici nici publice, nici personale. Augustin Lazăr își menține punctul de vedere, eu pe al meu, așa că am sesizat Inspecția Judiciară", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel