Miniștrii de finanțe ai G7, avertisment privind șocul unui Brexit

Miniștrii de finanțe ai statelor G7 au lansat sâmbătă, la finalul reuniunii lor de două zile din Japonia, un avertisment în legătură cu riscurile pe care le-ar avea un Brexit pentru o economie mondială deja slăbită, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Incertitudine au crescut, odată cu conflictele geopolitice, terorismul, afluxul de refugiați, iar șocul unei eventuale ieșiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar complica mediul economic global', se arată într-un document dat publicității de autoritățile japoneze.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, ministrul britanic de finanțe, George Osborne, a prevenit la rândul său că, în cazul unui Brexit, țării sale îi va fi 'extrem de dificil' să negocieze un nou acord comercial cu UE, precum și cu zecile de state necomunitare cu care Uniunea deține acorduri specifice.

'Este suficient să discuți cu miniștrii de finanțe francez, german și din alte țări europene pentru a înțelege că, dacă Marea Britanie ar părăsi UE și ar dori să acceadă la piața unică (...) ar trebui să plătim pentru bugetul UE, să acceptăm libertatea de circulație a persoanelor, totul fără a avea un cuvânt de spus asupra acestor politici', a subliniat Osborne vineri la reuniunea G7.

'Cei 7 sunt, firește, unanimi (...) în a afirma că o ieșire din UE nu ar fi un lucru bun în primul rând pentru Marea Britanie', a declarat sâmbătă omologul său francez, Michel Sapin, în fața presei, invocând considerente de 'logică economică'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel