Mina Lupeni. Cele mai noi informaţii. Ce se întâmplă cu echipele de salvatori

Echipele de salvatori au coborât în subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, acolo unde joi după-amiază trei mineri au fost surprinşi de o surpare care s-a produs într-un abataj cu banc subminat. 

"Echipele de salvatori au coborât în subteran. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a deplasat la faţa locului o autospecială de terapie intensivă şi una pentru transport victime multiple', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Potrivit liderului sindical Darius Câmpean de la Sindicatul 'Muntele', acţiunile de salvare pot dura câteva ore, în funcţie de ceea ce vor găsi echipele de salvatori în subteran.

Conform primelor informaţii, surparea s-ar fi produs pe o galerie din subteran şi ar avea o lungime de circa 10 metri. 'Surparea a avut loc în Panoul 7C, sectorul 2. Au fost prinşi trei mineri care lucrau la mutarea unui abataj. Echipele de salvatori mineri desfăşoară activităţile necesare pentru salvarea victimelor', a declarat Darius Câmpean. În zona din subteranul Minei Lupeni, unde s-a produs surparea, se aflau 14 mineri.

Dintre aceştia, 11 au reuşit să iasă la suprafaţă, iar trei au rămas în subteran după ce abatajul s-a surpat, iar cărbunele căzut din tavan a blocat căile de acces. Surparea s-a produs într-un abataj cu banc subminat. Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara anchetează incidentul de la Mina Lupeni, însă nu se ştie, deocamdată, care au fost cauzele care au dus la producerea surpării. 'Abatajul acela are o intrare şi o ieşire. Nu se ştie ce a cedat acolo. Probabil sunt stâlpii de susţinere', a apreciat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate. Pentru moment, evenimentul este încadrat la categoria incidentelor periculoase. Mina Lupeni era prevăzută să fie închisă la sfârşitul acestui an.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel