Mii de dolari, puși la păstrare în toaleta din Palatul Guvernului de către secretarul de presă al preşedintelui. În ce țară s-a întâmplat

Mii de dolari, puși la păstrare în toaleta din Palatul Guvernului de către secretarul de presă al preşedintelui. În ce țară s-a întâmplat / Foto: Pixabay
Mii de dolari, puși la păstrare în toaleta din Palatul Guvernului de către secretarul de presă al preşedintelui. În ce țară s-a întâmplat / Foto: Pixabay

Secretarul de presă al unui preşedinte păstra într-o toaletă din Palatul Guvernului 20.000 de dolari. 

Bruno Pacheco, secretarul de presă al preşedintelui peruan Pedro Castillo, păstra 20.000 de dolari în toaleta sa privată din Palatul Guvernului din Lima, potrivit actului de percheziţie întocmit de procurorul care îl acuză de trafic de influenţă.

Întrebat despre provenienţa acestor bani, omul de încredere al lui Castillo a declarat că banii sunt rezultatul economiilor pe care le-a făcut, inclusiv din salariul său brut de 25.000 de soli lunar (circa 6.200 de dolari), venit pe care îl încasează de mai puţin de trei luni, relatează Agerpres, citând EFE.

Secretarul de presă al preşedintelui a demisionat chiar în ziua perchezițiilor

Pacheco a demisionat vineri, chiar în ziua în care a fost efectuată percheziţionarea biroului său, după ce comandanţii generali ai armatei şi ai forţelor aeriene şi-au prezentat demisiile şi l-au acuzat de presiuni şi amestec în promovările din cadrul forţelor armate pentru a favoriza persoane apropiate preşedintelui.

Totuşi, în pofida demisiei, Pacheco se află încă în funcţie, în contextul în care încă nu a fost desemnat oficial un înlocuitor. Înlocuitorul lui Pacheco va fi cel mai probabil Carlos Jaico, un fost candidat la un mandat de parlamentar din partea partidului de centru-dreapta Alianţa pentru Progres (APP).

Peru: Premierul Bellido ameninţă cu naţionalizarea câmpului de gaze naturale Camisea

Premierul peruan, Guido Bellido, a ameninţat la sfârşitul lunii septemrbie că va naţionaliza uriaşul câmp de gaze naturale Camisea, în regiunea Cusco, în cazul în care consorţiul internaţional însărcinat cu exploatarea acestuia nu este de acord să renegocieze distribuirea profitului, notează AFP.

'Cerem companiei care exploatează şi comercializează gazul de la Camisea să renegocieze distribuirea profitului în favoarea statului, altfel vom opta pentru recuperarea sau naţionalizarea câmpului nostru', a declarat Guido Bellido pe contul său de Twitter.

Exploatarea câmpului Camisea din sud-estul Peru se află în mâinile unui consorţiu format din capital american, sud-coreean, algerian, argentinian şi spaniol. 'Trebuie să avem gaz în ţară care să fie accesibil celor care au cel mai puţin', le-a spus premierul jurnaliştilor în cursul unei întâlniri cu organizaţiile sindicale la Arequipa, acuzând, de asemenea, că ţara sa trebuie să plătească pentru consumul său la 'costuri internaţionale'. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel