Mihail Gorbaciov, declarații care dau fiori. 'Arme de distrugere în masă'

Președintele sovietic Mihail Gorbaciov consideră că lumea traversează la ora actuală o perioadă periculoasă care ar putea duce la cel puțin un nou 'război rece', într-un interviu acordat postului de televiziune rus REN TV.

'Cred că ne confruntăm cu o perioadă extrem de periculoasă. Situația ar putea duce la cel puțin un război rece. Acesta a și început deja. Și cine crede că va câștiga, se înșală. Nimeni — nici noi, nici ei — nu va ceda! Un singur lucru este necesar în contextul actual — politici constructive pe plan internațional. Și ca lumea să avanseze spre pace', a pledat fostul lider sovietic, care la 2 martie va împlini 85 de ani.

În acest interviu realizat pentru a-i marca aniversarea, Gorbaciov a spus că 'propuneri concrete vor fi făcute publice în curând în această privință'.

Deși aflat la o vârstă înaintată, Mihail Gorbaciov a spus, de asemenea, că nu intenționează să stea departe de politică. 'Nu mă retrag din politică... Sunt de 55 de ani în politică — este ceva. Nu am niciun plan. De fapt, am un singur plan — să nu stau deoparte', a afirmat fostul lider sovietic, de al cărui nume se leagă prăbușirea comunismului și căderea Cortinei de Fier.

'Mulți consideră că (...) Al Treilea Război Mondial a început deja. Se trage deja cu armele. Chiar nucleare. Sunt utilizate arme de distrugere în masă. Se înregistrează o creștere enormă a cheltuielilor militare. Se repetă tot ceea ce ne-a adus pe noi cândva la un pas de prăpastie. Prin urmare, este necesar ca totul să se oprească', a pledat ex-președintele URSS.

'În general, riscul unei amenințări este foarte mare', a concluzionat Gorbaciov, căruia detractorii îi reproșează destrămarea URSS și cedarea pozițiilor în fața Occidentului, ceea ce a dus la extinderea NATO în fostele state comuniste și apropierea infrastructurii Alianței de granițele ruse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel