Mihai Neamţu: Alina Mungiu-Pippidi şi-a pierdut minţile

neamtu-310x207
neamtu-310x207

Mihai Neamţu o atacă pe Alina Mungiu Pipidi după editorialul din România Liberă "Şansele unei făcături de dreapta". Neamţu o acuză pe Pipidi că şi-a pierdut minţile şi susţine că aceasta "explorează patologia urii, a invidiei și a frustrărilor inavuabile".

"Aveam de ceva vreme bănuiala că Alina Mungiu și-a pierdut mințile. Greșeam? Văd și articolul de azi din RL. Ce descopăr? Doamna rătăcește însoțită de puseul grafomaniei și nu e deloc un geniu pustiu. De câțiva ani Dr Mungiu exploreaza patologia urii, a invidiei și a frustrărilor inavuabile. A înlocuit reflecția cu agresivitatea anti-feminină (și pe alocuri post-umană). E un fel de Mircea Dinescu turbat, dar fără haz și rimă. Prezumptiva autoare a discursurilor lui Viorel Ponta repetă clișeele care au făcut carieră în discursul lui Ion Iliescu. Nu cred că doamna Mungiu ar putea convinge o scară de bloc să urce la etaj cu liftul, dar profesoresa ține pretutindeni lecții electorale. M-a comparat cu Păunescu și CZ Codreanu și presimt că urmează analogii de tip Ceaușescu-Băsescu. Poți mai mult? Câtă risipă de cerneală în beția neuronilor săi berlinezi - și ce aer curat respiră capitala Germaniei, liebe Alina...", spune Mihai Neamţu.

Atacul lui Neamţu a pornit de la analiza-editorial a Alinei Mungiu Pipidi făcută pentru noua construcţie politică în jurrul PDL. "Partidul Noua Republică a lui Mihai Neamţu, despre care tînărul lider, conducător, căpitan şi aspirant la un loc în Parlament ne-a vorbit prima oară vara trecută, ca despre un proiect al lui Sebi Lăzăroiu, superiorul său pe atunci la departamentul propagandă, a aparut in toamna anului 2011, ca urmare a publicării pe internet de catre liderul Mihail Neamtu a unui manifest intitulat "Crez politic" si completat ulterior cu un "Manual de luptă". Partidul are deja două mari Adunări Naţionale la activ, una în satul Leleşti-Argeş, unde tînărul lider a şi fost ales şef, fără nici o concurenţă. Dl. Mihail Neamţu explică pentru Money Express ce sacrificii a făcut intrînd în politică: "Aveam un grant al Academiei Române care îmi asigura un post căldicel, cu şofer, casă de la RA APPS. Mai aveam un post de director ştiinţific la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului prin care puteam călători oricând la orice hotel de patru stele din Europa." El este autorul celebrei formule de la alegerile prezidenţiale din 2009 : « Duminică, vom descoperi nu doar dacă preşedintele îşi merită poporul, ci şi dacă poporul îşi merită preşedintele ». Este cunoscut să aducă un surplus de claritate şi pragmatism doctrinar, de exemplu în formula « nu eşti moştenitorul pipei lui Mircea Eliade şi totuşi deplângi persecuţia împotriva ultimilor fumători care doresc să-şi consume, cu riscuri medicale asumate, iarba de tutun ». Într-un an de luptă politică înverşunată, dl. Neamţu se poate mîndri că a reuşit să îşi elimine orice potenţial rival la conducerea viitorului partid de buzunar, ca şi orice tehnocrat, odată cu eliminarea concurentului principal, avocatul specialist în chestiuni fiscale Gabriel Biriş. Definit de intelectualii răutăcioşi ca Liviu Ornea " o clonă a căpitanului Codreanu corcit cu Păunescu", şi victima unei campanii de ură promovată online de o conspiraţie iudeo-masonică incluzînd pe Michael Shafir şi subsemnata, tînărul lider aduce o zestre importantă în noua combinaţie de dreapta : o funie de usturoi istorică, din recuzita filmului lui Polanski « Balul vampirilor», şi are ca electorat ţintă vampirii, pe lîngă fumătorii menţionaţi mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel