Mihai Fifor: Mesajul PSD e limpede. Nu ne vom abate niciun milimetru

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor, a adresat un mesaj de solidaritate şi unitate la Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Brăila, avansând ideea că aceste atribute înseamnă, la urma urmei, o viaţă pusă în slujba cetăţeanului. 

Liderul social-democrat a vorbit în discursul său despre performanţele guvernării dar şi despre dificultăţile şi piedicile ridicate de acele forţe politice care au încercat să arunce ţară în haos sau de aşa-zişii români europarlamentari care îşi permit la Bruxelles să denigreze această ţară.

"Vă reamintesc, stimaţi colegi, că am preluat această guvernare de la Guvernul Zero, un guvern care nu numai că nu a făcut, dar a frânat dezvoltarea acestei ţări vreme de un an, încercând s-o vândă pe bani puţini altora şi nu spun prostii în faţa dumneavoastră. A trebuit să îndreptăm lucruri, a trebuit să reluăm proiecte, finanţări şi să încercăm să punem în aplicare programul de guvernare, foaia noastră de parcurs care poartă semnătura preşedintelui nostru, Liviu Dragnea.

Vreau să vorbesc despre ce ştim noi să facem, despre ce putem noi să facem, astfel încât românii să aibă o viaţă mai bună în această ţară. Vreau să vă reamintesc că de trei ani guvernăm sub asediu şi nu este o glumă. De trei ani, guvernul nostru se află sub asediu, începând cu ianuarie 2017, de când preşedintele Iohannis aflat în stradă, îndemna la haos, la dezordine şi încerca să doboare un guvern abia ales de milioane de români. De ce ne-au ales românii? Pentru un program de guvernare pe care-l aplicăm în fiecare zi şi nu ne vom abate, dragi colegi, niciun milimetru de la programul nostru de guvernare, pentru că dă roade. N-o spunem doar noi, o spun instituţii importante, suntem pe creştere economică, iată, al treilea an consecutiv. Vă întreb, dacă programul de guvernare n-ar fi bun şi n-ar da roade, cum am fi pe creştere economică din nou? Cum am reuşi să creştem salarii în această ţară, să creştem pensii, să creştem alocaţii în România, cu toată opoziţia celor care fac zgomot şi nimic altceva? Vreau să vă spun că în momentul în care vom trage linie şi vom aduna, după patru ani de guvernare, vom vedea cine a câştigat, iar votul românilor va consfinţi un singur lucru, şi anume acela că partidul acesta, singurul partid românesc din această ţară, partid de patrioţi, va fi din nou ales şi va câştiga din nou alegerile, pentru că ştie să guverneze această ţară.

Nu sunt lucruri mărunte cele pe care le facem noi

PNDL 1, PNDL 2, aceeaşi semnătură, Liviu Dragnea, iată, e pus în aplicare şi scoate România din noroaie. Este important să continuăm şi să ducem la bun sfârşit aceste programe. Împreună dezvoltăm România şi ne vom opune cu toată forţa celor care doresc să frâneze dezvoltarea acestei ţări. Vin două rânduri de alegeri anul acesta, grele amândouă. O să începem cu alegerile pentru Parlamentul European. Poate niciodată n-au avut o miză atât de mare alegerile pentru Parlamentul European, pentru că am văzut şi noi unde se dă adevărata bătălie, unde se încearcă în mod repetat punerea la podea a acestei ţări. Ei bine, nu ne vom lăsa în faţa aşa-zişilor români europarlamentari care îşi permit la Bruxelles să denigreze această ţară. Nu vreau să-i cataloghez, nu-mi stă în fire, dar ştiu ce putem face noi şi ştiu că trimitem acolo o echipă de colegi puternică, de profesionişti, dar, înainte de toate, de oameni care-şi iubesc ţara, de patrioţi. E momentul să nu ne mai ferim să vorbim despre patriotism, să redevenim o naţiune demnă care să nu accepte dubla măsură, o naţiune care să stea dreaptă în faţa oricărei ţări din această Uniune Europeană.

Nu suntem antieuropeni

Nu suntem antieuropeni, suntem proeuropeni, poate nu există partid mai proeuropean ca PSD, dar să nu se confunde lucrurile: a ne cere drepturile, a cere să fim respectaţi ca orice altă ţară înseamnă să fim patrioţi şi să ţinem cu cei care ne votează şi aşteaptă acasă de la noi rezultate concrete, adică cu românii. Vom câştiga alegerile europarlamentare, vom avea cea mai puternică voce din Parlamentul European noi, social-democraţii români, şi vom intra în lupta pentru prezidenţiale cu o forţă nemaiîntâlnită, pentru că noi avem despre ce să vorbim în această ţară, despre rezultate concrete, în ciuda opoziţiei celorlalţi. Nu au avut ruşine să înceteze a minţi. Sub ochii noştri au propus amendamente mincinoase, chipurile!, pentru mărirea alocaţiei copiilor, dar noi am mărit alocaţia copiilor, pentru că nouă chiar ne pasă. Ei nu au votat bugetul. Cum să măreşti alocaţia copiilor fără buget? Cum să continui programele de dezvoltare ale acestei ţări fără buget? Cum să faci drumuri, grădiniţe, spitale fără buget? De trei ani se chinuie să blocheze orice înseamnă dezvoltare a României, dar lucrul acesta va fi taxat de români la vot, nu am nici cea mai mică îndoială.

Mesajul PSD sună limpede, guvernăm bine şi vom guverna până la capăt pentru români." , a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor.

Vezi şi: Gripa face noi victime. Numărul deceselor a ajuns la 177

Candidatură Lazăr. Herjeu: Tupeul n-a fost niciodată un impediment!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel