Mihai Chiţac a murit de cancer. Moştenitoarea sa este în "Top 50 femei de afaceri"

mihai chitac
mihai chitac

Generalul Mihai Chiţac a murit de cancer la 82 de ani, după o operaţie care nu a mai putut rezolva metastazele tumorii cerebrale de care suferea.

Degradat la gradul de soldat şi întemniţat pentru reprimarea revoluţionarilor din Timişoara, Chiţac a fost eliberat de mai multe ori pentru a se trata de afecţiuni coronare şi, apoi, de neoplasm. Chiţac şi Stănculescu fuseseră trimişi de Ceauşescu, în 16 decembrie, să lichideze Revoluţia din Timişoara. Generalul era şeful armei chimice. Petre Roman l-a numit ministru de interne la începutul anului 1990, la solicitarea lui Ion Iliescu. A pierdut funcţia  în 14 iunie 1990, după ce a fost criticat pentru intervenţia împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Instanţa l-a condamnat în 1999, pentru 1989, dar a fost eliberat pe motive medicale la câteva zile de la întemniţare. Ulterior, odată cu revenirea PSD la putere, a fost considerat nevinovat, după un recurs în anulare. A fost rejudecat în 2007, iar decizia a rămas definitivă în 2008.A rămas celebră scandarea "Chiţac, Chiţac, să fie ras în cap", ca o cerere de dreptate a celor care au suferit la Timişoara şi în Piaţa Universităţii.

Fiica sa este o femeie de afaceri din Top 50, realizat de revista Capital. Georgiana Pogonaru era, în 1989, chimistă ca şi tatăl ei, lucrând ca asistent universitar la Facultatea de Chimie. A început afaceri împreună cu soţul ei, Florin Pogonaru, în comerţul cu produse metalurgice. În 2000 a fondat Romcolor, în asociere cu un cetăţean grec. deţine 20 la sută din capitalul firmei. Soţul, Florin Pogonaru, a lucrat în domeniul bancar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel