Mihai Chiţac a murit de cancer. Moştenitoarea sa este în "Top 50 femei de afaceri"

mihai chitac
mihai chitac

Generalul Mihai Chiţac a murit de cancer la 82 de ani, după o operaţie care nu a mai putut rezolva metastazele tumorii cerebrale de care suferea.

Degradat la gradul de soldat şi întemniţat pentru reprimarea revoluţionarilor din Timişoara, Chiţac a fost eliberat de mai multe ori pentru a se trata de afecţiuni coronare şi, apoi, de neoplasm. Chiţac şi Stănculescu fuseseră trimişi de Ceauşescu, în 16 decembrie, să lichideze Revoluţia din Timişoara. Generalul era şeful armei chimice. Petre Roman l-a numit ministru de interne la începutul anului 1990, la solicitarea lui Ion Iliescu. A pierdut funcţia  în 14 iunie 1990, după ce a fost criticat pentru intervenţia împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Instanţa l-a condamnat în 1999, pentru 1989, dar a fost eliberat pe motive medicale la câteva zile de la întemniţare. Ulterior, odată cu revenirea PSD la putere, a fost considerat nevinovat, după un recurs în anulare. A fost rejudecat în 2007, iar decizia a rămas definitivă în 2008.A rămas celebră scandarea "Chiţac, Chiţac, să fie ras în cap", ca o cerere de dreptate a celor care au suferit la Timişoara şi în Piaţa Universităţii.

Fiica sa este o femeie de afaceri din Top 50, realizat de revista Capital. Georgiana Pogonaru era, în 1989, chimistă ca şi tatăl ei, lucrând ca asistent universitar la Facultatea de Chimie. A început afaceri împreună cu soţul ei, Florin Pogonaru, în comerţul cu produse metalurgice. În 2000 a fondat Romcolor, în asociere cu un cetăţean grec. deţine 20 la sută din capitalul firmei. Soţul, Florin Pogonaru, a lucrat în domeniul bancar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel