Migranți dispăruți în Mediterana

Cel puțin 126 de migranți au fost dați dispăruți după naufragiul ambarcațiunii lor improvizate în largul coastelor Libiei, a informat luni un purtător de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), transmite AFP.

Potrivit celor povestite de patru supraviețuitori, vreo 130 de migranți, printre care mulți sudanezi, s-au îmbarcat joi în Libia la bordul unei bărci pneumatice care a naufragiat după câteva ore de navigație. Numai patru persoane, doi sudanezi și doi nigerieni, au putut fi recuperați teferi de pescari libieni, a precizat Flavio Di Giacomo, purtător de cuvânt al OIM.

La câteva ore după plecarea de pe castele libiene, barca lor pneumatică a fost interceptată de traficanți care au furat motorul ambarcațiunii. "Foarte repede, barca deja supraîncărcată a început să ia apă, înainte de a se scufunda", a povestit Flavio Di Giacomo, citând relatarea celor doi supraviețuitori sudanezi cu care OIM a putut intra în contact.

Cei patru supraviețuitori, recuperați de pescari libieni nu au fost aduși la țărmul Libiei, ci încredințați unei alte ambarcațiuni care transporta migranți, găsită în drumul lor, a mai povestit purtătorul de cuvânt al OIM.

Flavio Di Giacomo a precizat că organizația sa a putut confirma relatarea celor patru supraviețuitori confruntând-o cu faptele povestite de migranții aflați în a doua ambarcațiune. Aceasta a fost salvată în urma intervenției navelor pazei de coastă italiene și toți migranții au fost transportați spre Sicilia, unde au ajuns luni în portul Palermo cu peste 1.000 de persoane salvate în ultimele zile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel