EXCLUSIV  Mișcarea Respect pentru Valorile Naționale. Hoandră, despre proiectul uriaș care va schimba societatea din România

Mai multe personalități de marcă din România au decis să înfiinţeze Mişcarea Respect pentru Valorile Naţionale, într-un eveniment desfășurat la Muzeul Golești din Argeș.

Academicieni, profesori universitari, regizori, actori, jurnalişti şi elevi cu rezultate deosebite la olimpiade au fost prezenţi la ceremonia de lansare oficială a proiectului intitulat „Respect pentru valorile naţionale", desfăşurată în parcul Complexului Muzeal Goleşti din judeţul Argeş, informează Radio România.

Proiectul a luat naștere în urma unei discuții între jurnalistul Bogdan Ficeac și președintele Consiliului Județean Argeș Dan Manu.

Pe lângă inițiatorii mai sus amintiți, la lansare au luat parte nume mari ale României din mediul academic și nu numai, precum Prof. univ. dr. Șerban Valeca, senator de Argeș, europarlamentarul Mircea Diaconu, Acad. Răzvan Theodorescu, Acad. Eugen Simion, Acad. Gheorghe Păun, Acad. Nicolae Panin, Prof. univ. dr. Mircea Beuran, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Prof. univ. dr. Teodor Trăistaru, Elisabeta Bostan, regzor și scenarist, Dan Pița, regizor și scenarist, Dan Necușulea, regizor și producător, Laurențiu Damian, regizor și scenarist, dar și jurnaliștii Lucia Hossu Longin și Octavian Hoandră.

Ce își propune proiectul Mișcarea Respect pentru Valorile Naționale

”România a avut şi are mari valori, mari personalităţi, care pot şi trebuie să redevină repere de moralitate şi de încredere în procesul reconstruirii identităţii naţionale, al consolidării unei culturi bazate pe norme şi pe valori perene” – se arată în manifestul grupului de iniţiativă al proiectului, potrivit sursei citate. Documentul vorbeşte şi despre „necesitatea cristalizării unei mişcări naţionale, care să adune ideile şi propunerile menite să sprijine renaşterea culturală a ţării.”

Contactat în exclusivitate de DC News, jurnalistul Octavian Hoandră a confirmat nașterea proiectului pe care îl susține și care are ca obiectiv proiecte culturale de respectare a valorilor.

”E o idee foarte bună. Fenomenul acesta - Centenar - care va trebui să se nască, în lipsa unor lideri autentici, trebuie să înceapă de la periferie spre centru. De exemplu județul Argeș cu valorile lor, în colaborare cu Academia, introduc niște proiecte culturale de respectare a valorilor care să ducă spre centru. Ei spuneau că nu mai avem valori la centru sau nu vor să se implice. Era o teorie a Școlii de la Frankfurt care spunea că la un moment dat periferia poate deveni centru. Mie mi se pare foarte bun proiectul, acesta e rolul elitelor Europei încă de pe vremuri”, a precizat Octavian Hoandră.

Totodată, junalistul a mai precizat că în cursul zilei de duminică, de la ora 21:00, pe Realitatea TV, va modera o emisiune a cărui principal subiect este lansarea Mișcării Respect pentru Valorile Naționale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel