MH17. Serviciile secrete americane ar dispune de date privind lansarea rachetei

Serviciile de informații ale SUA au înregistrat, din câte se pare, lansarea rachetei care se presupune că a doborât avionul de pasageri malaezian MH17 în estul Ucrainei,  scrie Wall Street Journal, citând surse din serviciile secrete, potrivit Ria Novosti.

Citând oficiali de la Pentagon, CNN relatase joi că mijloace tehnice americane au înregistrat momentul lansării rachetei asupra avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines și căderea ulterioară a acestuia.

"Un sistem de radiolocație a detectat activarea unui sistem antiaerian sol-aer și a urmărit avionul înainte de căderea directă", a declarat, sub rezerva anonimatului, un oficial al Ministerului american al Apărării.

Citește și: Avion prăbușit în Ucraina. Interceptări. Dovada că Rusia a fost implicată. "Ce dracului căuta să zboare? Suntem în război!"

Serviciile secrete americane, în baza analizei datelor operative, au stabilit că o singură rachetă a doborât avionul Boeing 777-200, care se afla în acel moment la o altitudine de croazieră, a relatat și postul de televiziune american ABC, indicând că deocamdată nu se știe dacă racheta a fost lansată de pe teritoriul Ucrainei sau al Rusiei și nici cine a efectuat lansarea.

Imediat după prăbușirea aeronavei cu pasageri în apropiere de orașul Torez din Donețk, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașcenko a declarat că avionul care zbura la o altitudine de 10.600 metri a fost doborât cu o rachetă sol-aer a sistemului de rachete antiaeriene 'Buk'.

Citește și: MH17, momentul prăbuşirii a fost filmat - VIDEO

Rebelii proruși susțin că nu dispun de arme care să doboare un avion la o altitudine de zece km. De altfel, Kievul și separatiștii se acuză reciproc de producerea tragediei aeriene, însă numai o anchetă 'transparentă' și 'nepărtinitoare' ar putea elucida circumstanțele producerii acesteia, susțin experții.

Citește și: Avion prăbușit în Ucraina. Coincidență cutremurătoare. Scenariul prăbușirii, prezentat cu două zile înainte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel