EXCLUSIV  Meteo: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Timu (ANM): Vremea o să fie puțin împărțită / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Mihai Timu, meteorolog ANM, a fost invitat la interviurile DC News TV unde a vorbit despre starea vremii în minivacanța de Ziua Națională a României și în restul lunii decembrie.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre vremea lunii noiembrie. A fost o lună în care au existat episoade de ger, viscol, dar și zile în care au fost înregistrate temperaturi ridicate. Potrivit meteorologului, luna noiembrie a fost o lună a extremelor. 

„Au fost puține intervale cu vreme normală în luna noiembrie. Dacă e să ne uităm retrospectiv, putem spune că a fost o lună a extremelor. Prima jumătate a lunii a fost foarte caldă, am avut valori termice ca în plină vară. Începutul lunii noiembrie a adus și temperaturi de peste 25 de grade, pragul unei zile de vară.

La începutul lunii am avut acel episod în sud-estul țării cu instabilitate atmosferică accentuată, am avut coduri portocalii și roșii, cu acele vijelii puternice în zona Bărăganului, în județul Constanța am avut și vânt de peste 100km/h, frecvente descărcări electrice, averse ca în plină vară.

După jumătatea lunii, acest aer polar, care ne-a ocolit în mare parte din timp, a început să coboare mai mult către latitudini sudice și au fost pătrunderi reci.", a spus Mihai Timu. 

 

4. Sursă foto... (winter-time-thermometer-snow-shows-low-temperatures-celsius_85186000.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @alexuhrin95

 

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 

Meteorologul a prezentat și prognoza pentru minivacanța de 1 Decembrie.

„Vremea o să fie puțin împărțită. Pe de o parte, dacă e să ne referim la aspect, în regiunile intracarpatice, adică Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, chiar și în jumătatea de nord a Moldovei, va fi o zi cu cer înnorat, vor fi și precipitații, în principal sub formă de ploaie, iar la munte, mai ales în masivele vestice, în Carpații Occidentali, în jumătatea de nord a Orientalilor, ne așteptăm la precipitații amestecate, pe lângă ploi, în zonele mai înalte și lapoviță, și ninsori.

Pot să se strângă și cantități de apă mai însemnate până dimineața zilei de 2 decembrie, însă pentru partea de sud și sud-est, și mă refer în principal la Capitală pentru că aici va fi parada, veștile sunt foarte bune.

5. Paradă 1 D... (1-decembrie-ziua-nationala-alba-iulia_82089000.jpeg)

În Capitală, va fi un cer variabil adică câțiva nori pe cer care nu vor crea probleme. Vom avea parte de soare, poate puțină ceață dimineața, iar ca temperaturi stăm destul de bine. E adevărat că dimineață la orele 06:00-07:00 vom porni de la 0-2 grade, ușor peste pragul de îngheț, dar cu cât înaintăm în zi și va începe parada, temperaturile vor crește.

Estimăm o maximă în jurul la 15 grade, ceea ce este destul de mult. În mod normal ar trebui să avem 6-7 grade în termometre, iar la paradă să fie undeva pe la 8-10 grade și nici vântul nu va crea probleme. Deci sunt condiții prielnice desfășurării paradei, inclusiv cea aeriană.", a spus Mihai Timu la interviurile DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel