Merkel și Obama, răspuns coordonat împotriva Rusiei

Angela Merkel și Barack Obama vor transmite o serie de mesaje publice care să arate că SUA și Germania sunt mai apropiate ca niciodată, cu ocazia reuniunii G7 din Bavaria. Ei se vor plimba pe jos prin satul Krün, o pitorescă localitate de vacanță unde se află castelul Elmau, care găzduiește reuniunea.

Obama și Merkel vor admira peisajul alpin, în timpul scurtei plimbări, și vor avea o întâlnire privată, în apropierea locului în care se desfășoară lucrările conferinței. Cei doi lideri doresc să întărească relațiile SUA-Germania, afectate la nivelul opiniei publice din Berlin de un scandal de spionaj la nivel înalt, scrie The Guardian.

La lucrările conferinței G7 participă, alături de SUA și Germania, liderii Angliei, Franței, Italiei, Canadei și Japoniei. Pentru a doua oară consecutiv, Rusia nu a fost invitată, din cauza invaziei în Crimeea.

Liderii țărilor industrializate se vor concentra, la conferința care se desfășoară duminică și luni, asupra răspunsului la acțiunile Rusiei în Ucraina. Economia globală, terorismul și acordurile de comerț liber vor fi subiecte importante pe agenda reuniunii. În prezent, SUA desfășoară negocieri atât cu UE, cât și cu Japonia, pentru acorduri de comerț liber, transatlantic, respectiv transpacific.

Obama este mult mai apropiat de Merkel față de alți șefi de stat, dar relația lor specială a fost pusă la încercare când s-a aflat că NSA a monitorizat convorbirile telefonice ale cancelarului german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel