Medvedev: Protejarea resurselor Siberiei este esențială

medvedev
medvedev

Primul ministru al Rusiei, Dimitri Medvedev, este de părere că protejarea resurselor Siberiei în fața expansiunii statelor vecine este esențială. "Atacul" vizează China, o țară în continuă expansiune

În cadrul unei ședinţe de guvern în care s-a discutat problema migrației, Medvedev a afirmat: "Din păcate, nu foarte mulți oameni trăiesc acolo, iar sarcina de a ne proteja teritoriile din Orientul Îndepărtat de expansiunea excesivă a statelor învecinate rămâne de actualitate.”

Acesta a mai precizat că este important ca manifestările negative, printre care și apariția unor enclave formate din cetățeni străini pe teritoriile din Siberia și Orientul Îndepărtat al Rusiei, să nu fie permise. Comentariile primului ministru scot în evidență un subiect sensibil, și anume temerile Rusiei în ceea ce priveşte afluenţa imigranților din China pe aceste teritorii care ar însemna, în cele din urmă, pierderea controlului asupra lor.

Declaraţiile lui Medvedev vin în condițiile în care Rusia și China au relații diplomatice și comerciale puternice, dar creșterea influenței acesteia din urmă în Siberia și Orientul Îndepărtat al Rusiei reprezintă de mult timp o sursă de tensiuni.

Bogată în resurse, Rusia este ţara cu cea mai mare suprafață din lume, dar cu o populație  de 143 de milioane de persoane care s-a diminuat în ultimii ani, în timp ce China, o ţară care are nevoie de resurse, aflată imediat la sud, are o populație în creștere de 1,3 mililarde de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel