Urmărește emisiunea live


Medicamente naturiste. Pericolul din farmacii

Valul de viroze creşte profitul farmaciilor și magazinelor naturiste. Oamenii cumpără remedii fără să se gândească dacă cel care vinde produsele este sau nu avizat să dea sfaturi. Medicii avertizează că o alăturare întâmplătoare de ceaiuri şi de capsule din plante, de pildă, nu doar că nu ne face bine, dar ne poate trimite la spital.

Peste o sută de mii de infecţii respiratorii şi trei focare de gripă au fost raportate doar în luna februarie. Cele mai multe cazuri au fost în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi.

"De cele mai multe ori găsim un simplu vânzător pe care dacă îl intrebam ceva, va citi prospectul. Să ştiţi că într-un final, sănătatea costă mult mai mult, dacă vom intra în trei magazine naturiste diferite, pentru aceeași persoană vom primi trei tratamente diferite", a spus Ruxandra Constantina, medic de familie cu specializare in apifitoterapie. Nici măcar ceaiul din plante banale, cum ar fi teiul, echinaceea sau muşeţelul, nu se bea decât la indicaţia medicului. Puţini ţin însă cont de asta.

"Există o limită la cantitate și la durata, iar tratamentul trebuie individualizat. Un tratament pentru răceala, două săptămâni maxim", a mai spus Ruxandra Constantina. Un ceai băut o perioadă îndelungată provoacă insomnie, alergii şi chiar boli digestive. Consumat după ureche de un bolnav cronic, ceaiul poate agrava afecţiunea, scrie Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel