Mark Zuckerberg şi Elon Musk, dezacord privind inteligența artificială

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Reprezintă inteligența artificială un pericol pentru omenire? Elon Musk (SpaceX, Tesla) și Mark Zuckerberg (Facebook) nu sunt deloc de acord în această privință, potrivit unor mesaje publicate de cei doi pe rețelele de socializare, transmite AFP.

La jumătatea lunii iulie, Elon Musk a spus că "inteligența artificială este cea mai mare amenințare pentru civilizația noastră", în timpul unei conferințe, în fața guvernatorilor din Statele Unite, adăugând că "oamenii ar trebui să fie foarte îngrijorați". Miliardarul american a pledat pentru introducerea unei "reglementări" preventive în domeniul inteligenței artificiale, citând pericole precum "roboți care ucid oameni pe stradă" sau care "declanșează războaie manipulând informația".

Aceste cuvinte sunt "iresponsabile", a declarat duminică Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de un internaut în timpul unei transmisiuni live pe această rețea de socializare. După părerea lui, "în următorii 5 sau 10 ani, inteligența artificială va permite realizarea unor îmbunătățiri în viețile noastre", citând domeniul sănătății și cel al conducerii autonome a vehiculelor.

Luni seară, Elon Musk a avut o reacție usturătoare pe Twitter, după cuvintele lui Mark Zuckerberg: "Înțelegerea lui față de acest subiect de discuție este limitată".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel