Marioara Zăvoranu a murit în Vinerea Luminată. Ce spune tradiția

Sursă foto: Libertatea
Sursă foto: Libertatea

Marioara Zăvoranu a murit la 66 de ani, în Vinerea Luminată. Potrivit tradiției, sufletul acesteia va ajunge direct în Rai.

Marioara Zăvoranu era internată la secţia Terapie Intensivă a Instituitului Fundeni. Ea făcea periodic dializă, în urma unei suferinţe renale mai vechi. Organismul femeii a cedat însă, deşi medicii sperau că vor reuşi să îi facă un transplant, iar Marioara Zăvoranu a murit chiar în Vinerea Luminată, scrie click.ro.

În popor există credinţa că în Săptămâna Luminată, prin Învierea Mântuitorului, Raiul se deschide tuturor până la Duminica Tomii. De aceea, în popor se crede că în Săptămâna Luminată, denumită şi a Paştilor sau Albă – adică intervalul de timp dintre Înviere şi Duminica Tomii - cei care mor în această perioadă merg direct în Rai, uşile acestuia fiind larg deschise oricărui suflet.

CITEȘTE ȘI: Marioara Zăvoranu a murit! Reacția incredibilă a lui Pepe

"Oricine este primit, astfel, în Împărăţia Cerurilor, indiferent de ce păcate a săvârşit în viaţă, căci totul i se va ierta in această perioadă. Această credinţă e reflectată şi în datinele vechi bisericeşti conform cărora în ziua de Înviere se scot "Uşile Împărăteşti" ale altarului din biserici şi se pun deoparte, unde stau pe toată perioada Săptămânii Luminate", spun preoţii.

Conform acestei credinţe, Marioara Zăvoranu, care a murit în Vinerea Luminată, va ajunge direct în Rai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel