MARIJUANA, LEGALIZATĂ! ONG-ul lui Dide, mișcare DECISIVĂ: Fără PRESIUNE nu se PUTEA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Legalizarea marijuanei a fost un subiect controversat de-a lungul vremii în România.

ONG-ul condus de Cristian Mihai Dide, ”Evoluție în instituție”, cere legalizarea marijuanei.

”În mediul online sunt foarte multe grupuri și comunități de cetățeni care solicită legalizarea marijuanei în scop recreativ, dar toate aceste solicitări sunt făcute folosind persoana a doua plural, "legalizați".


Astfel, presupunând că îndemnul "legalizați" este adresat decidenților politici, Asociația "Evoluție în instituție" - EII a considerat, folosindu-se de experiențele avute în ultimii 3 ani cu factorii politici, că aceștia nu vor iniția un proiect de lege pe un subiect atât de controversat la nivel mondial fără o presiune din partea cetățenilor. Cum democrațiile sănătoase se văd având în vedere totalitatea libertăților ce le au cetățenii, considerăm că marijuana a fost legalizată în scop recreativ în țările cu un nivel ridicat de democrație, acolo unde societatea civilă s-a implicat în această problemă. Exemple pe care le urmăm sunt Canada, Portugalia sau Statele Unite ale Americii.


După câteva analize cu privire la subiectul legalizării marijuanei în scop recreativ, Asociația "Evoluție în instituție" - EII a decis că poate fi un subiect de interes, ce ajută la atingerea obiectivelor pentru care aceasta a fost înființată. Astfel EII a contactat comunitatea Legalizeit Romania , pentru a forma un grup de inițiativă în vederea demarării unui proiect civic legislativ. Așa a luat naștere inițiativa civică "Legalizam.ro".


"Legalizam.ro" este o inițiativă civică legislativă ce urmărește mai multe scopuri, printre care enumerăm:


- Reglementarea unei piețe al cărei profit se presupune că finanțează corupția și traficul de influența. O piața reglementată prezintă mai multe avantaje printre care reamintim, limitarea vânzării către minori.


- Dezincriminarea posesiei pentru consum propriu, astfel încât parchetele și instanțele să nu mai fie încărcate cu anchetarea și judecarea posesiei unui drog care este mai puțin periculos decât tutunul sau alcoolul.


- Crearea unei noi comunități informate cu privire la importanța unei inițiative legislative.


- Diversificarea surselor de venit pentru bugetul de Stat.


"Legalizam.ro" va respecta prevederile legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, și va fi un proiect pilot ce se va desfășura exclusiv online prin intermediul unei aplicații mobile.


Finanțarea inițiativei se va face din donațiile susținătorilor și din sponsorizări. Fondurile strânse urmând a fi folosite pentru dezvoltarea aplicației, continuitatea proiectului, dar mai ales pentru promovarea acestei inițiative civice.


Pe această cale facem apel și către celelalte grupuri și comunități să se alăture inițiativei noastre. Cosiderăm că organizarea este că singura modalitate prin care putem sparge monopolul deținut de anumiți decidenți politici asupra pieței de marijuana”, a transmis Evelina Morar – membru în Asociația „Evoluție în instituție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel