Mariana Ghena (CSM), mesaj de ultimă oră: Nu justifică sub nicio formă înfiinţarea

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a spus, vineri, 8 decembrie, că nu se justifică sub nicio formă înfiinţarea Secţiei de investigare a unor infracţiuni din Justiţie.

'Plenul CSM a exprimat un aviz negativ şi cu privire la acest aspect. Avizul negativ (...) a fost solid motivat. Dacă aţi observat în punctul de vedere exprimat de reprezentanţii CSM care au primit mandatul nostru, al tuturor membrilor din Consiliu, şi aceştia s-au opus invocând acelaşi aviz negativ, cu motivarea care se găseşte în cuprinsul acestuia. Această secţie, din punctul nostru de vedere, nu este necesară. Nu justifică sub nicio formă înfiinţarea ei şi mai ales în modalitatea în care a fost discutată şi în cele din urmă adoptată.

Există o reglementare în vigoare, nu s-a motivat consistent această propunere şi cu atât mai puţin nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege', a afirmat şefa CSM.

Referitor la modificarea prevederilor în cazul răspunderii magistraţilor, Ghena a spus că este prematur să-şi exprime un punct de vedere ca preşedinte sau membru CSM cu privire la acest aspect în condiţiile în care etapele procedurii dezbaterii nu s-au epuizat.

[citeste si]

'E clar că avem în actuala reglementare o bună reglementare a răspunderii magistraţilor şi cu privire la acest aspect plenul CSM şi-a exprimat un aviz negativ motivat, consistent, solid (...) şi ca atare ce se va adopta sigur este atributul legiuitorului', a adăugat ea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel