Maratonul negocierilor inter-cipriote, fără succes

Maratonul negocierilor inter-cipriote, organizate în Elveția, s-a încheiat fără un acord, vineri dimineața, în zori, a anunțat secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, conform AFP.

"Sunt profund dezamăgit să vă informez că, în ciuda angajamentului și determinării tuturor delegațiilor și diferitelor părți (...), Conferința asupra Ciprului s-a închis fără a ajunge la un acord", a anunțat Guterres, care s-a întâlnit joi în Elveția cu liderii ciprioți rivali în scopul de a încerca deblocarea negocierilor, demarate pe 28 iunie, și apropierea punctelor de vedere în ce privește o reunificare a insulei.

Discuțiile au vizat reunificarea insulei, divizată de peste 40 ani. O precedentă rundă de negocieri a avut loc în ianuarie, tot în Elveția, fără rezultat.

Agenția EFE notează că, vizibil decepționat și obosit, după lungile ore ale negocierilor finale, Antonio Guterres a declarat vineri dimineața că "s-a făcut tot posibilul pentru a apropia pozițiile diferitelor delegații, dar din nefericire nu s-a obținut un acord pentru a pune capăt acestui dramatic și prelungit conflict".

Întrebat dacă discuțiile vor continua, liderul ONU a spus că "alte inițiative" ar putea apărea pentru rezolvarea problemei cipriote, dar actualul proces de negociere s-a încheiat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel