Urmărește emisiunea live


Cea mai veche rețetă găsită în Egipt, pentru mâncarea de linte roșie, a fost scrisă în GREACĂ- VIDEO

Linte roșie / Foto: Pixabay
Linte roșie / Foto: Pixabay

Mâncarea de linte roșie este cea mai veche rețetă găsită în Egipt.

Mâncarea de linte roșie este cea mai veche rețetă scrisă, găsită în Egipt, scrie Greek Reporter. Rețeta datează din anul 300 d.Hr și a fost scrisă pe papirus, în limba greacă.

Ministerul pentru Turism și Antichități din Egipt a lansat un nou videoclip despre istoria gătitului în Egipt, prezentând cea mai veche rețetă cunoscută din țara nord-africană. Se pare că rețeta din secolul al III-lea a fost scrisă de o persoană care știa limba greacă sau poate că bucata de papirus cu rețeta venise inițial din Grecia. Vechii egipteni mâncaseră linte încă din preistorie, în jurul anului 4000 î.Hr. Cu toate acestea, faptul că rețeta de linte este scrisă în limba greacă indică faptul că a făcut parte din bucătăria greacă.

Cum au ajuns grecii în Egipt

Grecii au fost prezenți în Egipt cel puțin din secolul al VII-lea î.Hr. Herodot a vizitat Egiptul în secolul al V-lea î.Hr. și a susținut că grecii erau unul dintre primele grupuri de străini care trăiseră vreodată în țară. Prezența greacă este deosebit de puternică în Alexandria.

Povestea elenismului din Alexandria, al doilea oraș ca mărime al Egiptului, datează de mai bine de două milenii și este marcată de plasarea primei pietre de Alexandru cel Mare, ca parte a primei străzi a orașului, în 331 î.Hr.c.

Alexandria elenistică a fost cunoscută mai ales pentru Farul din Alexandria (Pharos), una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice; Marea sa bibliotecă (cea mai mare din lumea antică); și Necropola sa, care a fost una dintre cele Șapte Minuni ale Evului Mediu. Alexandria a fost la un moment dat al doilea cel mai puternic oraș din regiunea mediteraneană veche, după Roma.

În timpurile moderne, grecii au început să se stabilească din nou în Alexandria în secolele XVIII și XIX. Un nou val de imigrație a inundat Alexandria la scurt timp după revoluția greacă din 1821, marcând începutul așa-numitei ere europene a orașului.

Lintea roșie, beneficii

Lintea roșie face parte din familia leguminoaselor, alături de fasole, mazăre și năut. Este ideală în dietă, deoarece conține cantități uriașe de proteină și fibre și foarte puține grăsimi, devenind astfel alternativa perfectă pentru carne. De asemenea, conține acid folic, fier, fosfor și potasiu, scrie Csid.ro.

VEZI ȘI: Ce alimente trebuie să consumi pentru a te proteja de COVID-19. Recomandările OMS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel