Maia Sandu ÎL ATENȚIONEAZĂ pe Dodon: Nici să nu te gândești să furi votul oamenilor

Maia Sandu
Maia Sandu

Avertismente puternice adresate de Maia Sandu opozantului din alegerile prezidențiale, Igor Dodon.

Într-o conferință de presă, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și candidat la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a venit cu atenționări puternice asupra contracandidatului său, Igor Dodon. Aceasta susține că Igor Dodon ar pregăti fraudarea alegerilor din noiembrie 2020. Liderul PAS a cerut instituțiilor statului să organizeze și să supravegheze corect procesul electoral.

Aceasta susține că Dodon încearcă să pună în aplicare scheme de fraudare pe care le-a aplicat și în 2016:

„1. El încearcă să împiedice, cât de mult poate, votul cetățenilor din afara țării. Cel mai tare Dodon se teme de diasporă, căci știe că nu va fi votat nici de cei din Vest, care îl văd drept mincinos și incompetent, nici de cei din Est, care îl văd drept un președinte slab ce nu a putut să rezolve nicio problemă pentru cetățenii noștri plecați în Rusia. În acest sens, el obstrucționează deschiderea mai multor secții de votare în Vest și, totodată, recurge la falsificarea actelor și semnăturilor pentru a deschide mai multe secții de votare în Est. Aici este un caz penal și despre asta vor vorbi în detalii colegii mei în zilele următoare.

2. El va încerca să transporte organizat și să cumpere din banii furați de la oameni voturi în regiunea transnistreană. Din informațiile noastre, Dodon planifică să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Cetățenii din regiunea transnistreană pot veni la vot din propria inițiativă și nu plătiți de către Igor Dodon.

3. Inventează minciuni despre mine și despre echipa noastră. Dodon speră că va speria lumea cu minciuni despre oponenții săi. Folosește toate posturile TV – pe care le avea și pe care le-a luat de la Plahotniuc – pentru a se lăuda pe sine și a spune minciuni despre noi.

4. Dodon și socialiștii încearcă să cumpere alegătorii și de pe malul drept. După ce a lăsat oamenii fără locuri de muncă, nu a putut să le dea ajutoare pe timp de criză, nu a găsit soluții pentru părinții cu copii de grădiniță și școală, acum vrea să îi cumpere cu un pachet de hrișcă sau cu o sticlă de ulei? Oamenii au nevoie de ajutor real, de un președinte care să fie alături de ei zi de zi, nu de un pachet de orez în ziua alegerilor.“

Avertisment și pentru instituțiile statului

De asemenea, candidata a venit cu un mesaj pentru Comisia Electorala Centrală și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene cărora le-a cerut să interzică transportul persoanelor din regiunea separatistă transnistreană să monitorizeze și să raporteze desfășurarea alegerilor atât în țară cât și în Diaspora, conform Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel