Urmărește emisiunea live


MAI continuă intervențiile în comunitățile afectate de inundații

Inundații. FOTO: ISU Bihor
Inundații. FOTO: ISU Bihor

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă intervențiile în sprijinul comunităților afectate de fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase.

În cursul zilei de astăzi, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din 41 de localități din 16 județe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfășurare intervenții în 11 județe (AB, AG, AR, BZ, GR, HD, IF, TR, TM, SB și SV) pentru evacuarea apei din casele, curțile și subsolurile clădirilor afectate.

În ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

26 de persoane au fost salvate sau evacuate din calea apelor de către angajații MAI.

Au fost afectate de inundații 29 case, 5 beciuri/subsoluri, 214 curți, clădirea unei școli și un imobil aparținând unui operator economic.

Traficul rutier este blocat din cauza apei, a aluviunilor și a alunecărilor de teren pe un drum național (DN 73D/AG) și 3 drumuri județene (DJ 203K/BZ, DJ 609/TM și DJ 205D/VN). Sunt afectate parțial un drum național (DN 7), un drum județean (DJ 609B/TM) și un drum comunal (DC 93/TM).

În scopul limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, au acționat sau au fost pregătiți să intervină peste 14.000 de angajați MAI cu aproximativ 6.200 de mijloace tehnice. se arată într-un comunicat al MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel