MAI continuă intervențiile în comunitățile afectate de inundații

Andrei Itu / 06 iun 2019 / 18:15 Salveaza PDF Comentarii
Inundații. FOTO: ISU Bihor
Descriere foto: Inundații. FOTO: ISU Bihor

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă intervențiile în sprijinul comunităților afectate de fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase.

''În cursul zilei de astăzi, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din 41 de localități din 16 județe în care au fost înregistrate efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice, în prezent, fiind în desfășurare intervenții în 11 județe (AB, AG, AR, BZ, GR, HD, IF, TR, TM, SB și SV) pentru evacuarea apei din casele, curțile și subsolurile clădirilor afectate.

În ultimele ore, în județele Bacău și Timiș au fost transmise două mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

26 de persoane au fost salvate sau evacuate din calea apelor de către angajații MAI.

Au fost afectate de inundații 29 case, 5 beciuri/subsoluri, 214 curți, clădirea unei școli și un imobil aparținând unui operator economic.

Traficul rutier este blocat din cauza apei, a aluviunilor și a alunecărilor de teren pe un drum național (DN 73D/AG) și 3 drumuri județene (DJ 203K/BZ, DJ 609/TM și DJ 205D/VN). Sunt afectate parțial un drum național (DN 7), un drum județean (DJ 609B/TM) și un drum comunal (DC 93/TM).

În scopul limitării efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, au acționat sau au fost pregătiți să intervină peste 14.000 de angajați MAI cu aproximativ 6.200 de mijloace tehnice.'' se arată într-un comunicat al MAI.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24