Magistrați, pensionare anticipată. Anunțul CSM

Magistrați
Magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) transmite miercuri că nu a solicitat Guvernului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se amâne intrarea în vigoare a articolului 81 referitor la pensionarea anticipată a magistraţilor din noua Lege 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

CSM precizează într-un comunicat că unele instituţii de presă au lansat în spaţiul public informaţii despre o astfel de solicitare adresată Executivului.

"Pentru evitarea propagării în spaţiul public a unor speculaţii sau interpretări deformate privind activităţile instituţiei şi ale sistemului judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii subliniază ferm că nu este iniţiatorul unui astfel de demers. Această informaţie s-a bazat pe o eroare factuală şi a generat concluzii eronate privind sistemul judiciar", se menţionează în comunicat.

CSM adaugă că dreptul instituit prin prevederile articolului 81 din noua Lege 303/2004 conferă magistratului posibilitatea de a opta în legătură cu exercitarea acestuia şi, prin urmare, nu poate fi asimilat sub nicio formă unei excluderi forţate din activitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel