Macron cere ca Rusia să nu fie umilită: I-am spus lui Putin că face o greșeală istorică

Sursa foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursa foto: Facebook Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită, astfel încât, atunci când luptele din Ucraina se vor opri, să se poată găsi o soluție diplomatică.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită, astfel încât, atunci când luptele din Ucraina se vor opri, să se poată găsi o soluție diplomatică. Macron crede că Franța va juca un rol de mediator pentru a pune capăt conflictului, anunță Reuters.

Emmanuel Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin în timpul războiului din Ucraina. Poziția sa a fost criticată în repetate rânduri de unii parteneri din Europa, deoarece aceștia consideră că subminează eforturile de a-l presa pe Putin să se așeze la masa negocierilor, scrie Mediafax.

"Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele se vor opri să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice. Sunt convins că este rolul Franței să fie o putere de mediere", a declarat Macron într-un interviu acordat unor ziare regionale.

"I-am spus lui Putin că face o greșeală istorică"

Macron a vorbit cu Putin în mod regulat de la începutul războiului, ca parte a eforturilor de a obține o încetare a focului și de a începe o negociere credibilă între Kiev și Moscova.

"Cred, și i-am spus, că face o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie", a spus Macron.

Franța a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar și financiar, dar până acum Macron nu a fost la Kiev pentru a oferi un sprijin politic simbolic, la fel ca alți lideri UE, lucru. Parisul trimite arme ofensive, inclusiv tunuri obuziere Cezar luate din stocurile armatei franceze. Macron a declarat că le-a cerut producătorilor de arme să accelereze producția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel