Macovei a bătut statul la CEDO, după ce i-a fost luată casa părinților. Decizia, anonimizată

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a bătut statul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după ce Justiția a luat casa părinților săi. 

Familia eurodeputatei a primit daune de 130.900 de euro. Tatăl europarlamentarei a murit și ea a moștenit partea sa de avere, 226 de mii de lei. Lumea Justiției semnalează că decizia în cazul familiei Macovei a fost anonimizată. 

CEDO a considerat că familiei Macovei i-a fost încălcat dreptul la proprietate și la un proces echitabil cu privire la imobilul din strada Ioanid, nr.3, deținut acum de Ana Maria Petrini. Hotărârea a fost luată în data de 4 iunie 2013, în urma unei acțiuni din 2007, deschisă de tatăl Monicăi Macovei, Vasile Gherghescu, care a decedat. Daunele morale au ajuns la Monica Macovei și mama acesteia. În cazul europarlamentarului democrat-liberal, partea sa se găsește în declarația de avere. 

Cum comentează europarlamentarul PDL

Macovei a scris despre acest proces câștigat și pe blogul său: 

Procesul câștigat la CEDO de tatăl meu – care a murit între timp – arată, o dată în plus, că subiectul “casei părinților” a fost unul fabricat de personaje și adversari politici care aveau ca țintă denigrarea mea. În mare parte sunt aceiași care mint opinia publică și astăzi, pentru că ei nu știu să facă politică decât prin minciună.

Reamintesc că apartamentul în discuție a fost obținut de părinții mei în urma unui schimb de locuințe de comun acord făcut în anul 1972, pe baza căruia cele două părți au cumpărat, ulterior, apartamentele în care locuiau.

Despăgubirea acordată prin decizia CEDO pentru erorile judiciare din timpul procesului este o măsură compensatorie care demonstrează, încă o dată, că celor cărora li s-a făcut o nedreptate, prin ultima decizie a ÎCCJ, au fost părinții mei.

Reamintesc că o altă dovadă a faptului că nu am avut nicio legătură și nu am intervenit niciodată și în niciun fel în procesul privind apartamentul părinților mei au fost verificările făcute de CSM și de procurori în perioada 2005-2006, care au constatat extrem de clar că eu nu am avut nimic de a face cu deciziile judecătorilor. 

VEZI și: Monica Macovei se laudă singură cu rapoartele din PE

Câștigători anonimi

Lumea Justiției scrie că acțiunea la CEDO a apărut sub denumirea Gridan și alții pentru că erau patru persoane care atacaseră încălcarea acelorași drepturi. Sursa citată scrie că: în decizia din 4 iunie "numele Gherghescu, Macovei, Popa și Petrini sunt anonimizate. Optiunea Curții de la Strasbourg de a anonimiza doar numele acestora este cel puțin bizară, câtă vreme în celelalte 3 dosare reunite în cauza Gridan și alții sunt dezvăluite identitățile petenților: 

1.Cerere nr. 28237/03 – Aurel Iosif Gridan

2.Cerere nr. 24386/04 – Alexandru Barbu

3.Cerere nr. 46124/07 – G. si P.

4.Cerere nr. 33488/10 – Ion Colcea". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel