Lovitură de stat în Ecuador. Preşedintele atacat cu gaze lacrimogene. Poliţiştii au preluat controlul Congresului - VIDEO

Ecuadorul este cuprins de haos şi confuzie, existând semnele unei lovituri de stat în desfăşurare, străzile capitalei Quito şi principalul aeroport al ţării fiind acum sub controlul poliţiştilor. În timp ce încerca să se adăpostească de demonstranţii furioşi din cauza tăierii de salarii şi a anulării primelor, preşedintele Rafael Coreea a fost atacat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite CNN.

[caption id="attachment_13154" align="aligncenter" width="512" caption="Poliţiştii au preluat controlul capitalei Ecuadorului şi a Aeroportului din Quito"][/caption]

"Aceasta este o tentativă de lovitură de stat organizată de opoziţie şi de unele sectoare ale forţelor armate şi poliţiei", a declarat Correa într-un interviu acordat unei televiziuni locale, citate de Mediafax. Correa a declarat prin telefon că s-a refugiat într-o cameră de spital din Quito şi că se teme pentru viaţa sa. "În cazul în care mi se va întâmpla ceva, vreau să îmi exprim dragostea faţă de familia şi patria mea", a declarat el.

În jurul orei locale 12.30 (20.30 ora României), poliţiştii au ocupat sediul Congresului, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al acestei instituţii. Şeful statului, care s-a deplasat în apropiere de principala cazarmă din capitală pentru a calma agenţii, a fost el însuşi ţinta unei bombe lacrimogene, care a căzut la picioarele sale. El a fost nevoit să părăsească zona, purtând o mască pe faţă, după un discurs inflamat în care anunţa că nu va ceda.

[caption id="attachment_13156" align="aligncenter" width="474" caption="Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, este purtat pe braţe de forţele de securitate, după ce a fost atacat de poliţie cu o bombă lacrimogenă"][/caption]

Comandantul forţelor armate ecuadoriene, Ernesto Gonzalez, a anunţat, la rândul său, că susţine Guvernul lui Rafael Correa.

Ecuadorul, cu o populaţie de 14 milioane de locuitori, este o ţară instabilă, în care trei dintre predecesorii lui Rafael Correa au fost înlăturaţi de la putere sau destituiţi de Parlament.

Citeşte şi:

Rafael Correa a revenit la preşedinţia Ecuadorului, sub protecţie militară

Operaţiunea de salvare a preşedintelui ecuadorian: Doi morţi şi 37 de răniţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel