Ligia Deca, votată de PNL pentru propunerea de ministru al Educației / update

Ligia Deca
Ligia Deca

Ligia Deca a fost votată, luni, de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu.

VEZI AICI CINE ESTE LIGIA DECA.

Anunțul validării a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este propunerea liberalilor pentru funcţia de ministru al Educaţiei, menţionând că aceasta este în măsură să continue legile Educaţiei.

'Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi, după aceea, în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca, până la finele lunii octombrie, acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere', a afirmat Ciucă, la finalul şedinţei conducerii partidului.

Întrebat de ce nu a fost desemnat un membru al partidului pentru funcţia de ministru al Educaţiei, el a răspuns: 'Am căutat să avem un om care ştie conţinutul pachetului de legi şi este în măsură să preia din mers calendarul, astfel încât pachetul de legi să intre la timp, aşa cum ne-am asumat în Parlament'.

Premierul i-a mulţumit fostului ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, pentru 'întreg efortul pe care l-a făcut în această perioadă, pentru sacrificiul prin care, împreună cu echipa de la Ministerul Educaţiei, a reuşit să finalizeze pachetul de legi pentru Educaţie şi pentru modul în care a înţeles să se sacrifice pe dumnealui pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe'. 'Trebuie să facem diferenţa între o acuză şi eticheta de vinovat. Sunt instituţii ale statului care trebuie să fi finalizat tot acest proces de a lua o decizie şi de a spune despre cineva că a fost acuzat sau asupra căruia a existat o suspiciune se transformă din start în vinovat, motiv pentru care, în acest moment, ţinând cont de modul în care şi-a desfăşurat activitatea, modul în care a muncit, pentru că ştiu foarte bine că a muncit zi şi noapte, astfel încât acest pachet de legi să poată să fie elaborat, apreciez foarte mult activitatea ministrului Câmpeanu', a transmis Ciucă.

Sorin Cîmpeanu a afirmat, luni, că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este singura persoană, în afara grupului pe care l-a condus la minister, care cunoaşte legile Educaţiei şi poate duce mai departe reformele din domeniu.

"Ligia Deca este cea care a gestionat proiectul 'România educată' în procesul de consultare la nivel de viziune. Ligia Deca este cea care cunoaşte tot parcursul construcţiei legilor Educaţiei, este singura persoană din afara grupului din Ministerul Educaţiei pe care l-am condus şi care a scris legile Educaţiei care cunoaşte în profunzime toate aceste aspecte cuprinse în cele două legi ale Educaţiei", a afirmat Cîmpeanu, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat dacă este bine să preia acest portofoliu o persoană din afara partidului, un specialist, el a spus: "Sunt două planuri: planul politic şi planul strict educaţional. În interesul Educaţiei, am spus că Ligia Deca este singura persoană în afara grupului meu ca ministru al Educaţiei care a scris literă cu literă aceste proiecte de legi, care cunoaşte aceste proiecte".

"Este nevoie ca aceste proiecte să poată fi susţinute în continuare. Dincolo de interese politice de moment, aceste proiecte, m-aş bucura să înţelegeţi, vizează viitorul României", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

"Sunt un om de echipă, sunt în conducerea partidului şi, dacă propunerea va fi Ligia Deca, voi da votul bucuros cu două mâini pentru Ligia Deca", a susţinut fostul ministru întrebat dacă va vota pentru numirea acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel