Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, încearcă un transfer de putere către fiul său cel mic

kim_jong_un_94973800
kim_jong_un_94973800

Coreea de Nord se pregăteşte pentru un transfer de putere. În vârstă de 69 de ani, Kim Jong-Il, a fost victima unui atac cerebral în august 2008,  acesta accelerând procesul de succesiune, aparent în favoarea celui mai mic dintre cei trei fii ai săi, Kim Jong-Un.

[caption id="attachment_83498" align="alignleft" width="300" caption="Kim Jong-Un, fiul cel mic al liderului nord-coreean"][/caption] Apariţia fiului "în reuniunile diplomatice va deveni de acum mai frecventă pentru a demonstra statutul său de succesor şi de a dobândi experienţă în calitate de viitor lider", a apreciat Kim yean-Chul, profesor la Universitatea Inje din Busan din Coreea de Sud.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il i-a spus unei delegaţii chineze că procesul de transferare a puterii către fiul său cel mic este într-o fază foarte activă, au dezvăluit miercuri analiştii.

Kim Jong-Il a primit o delegaţie a Partidului Comunist Chinez cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la tratatul de prietenie dintre cele două ţări, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Oferind o listă cu persoanele prezente la recepţie, KCNA l-a citat în primul rând pe Kim Jong-Un, fiul cel mic al liderului nord-coreean, în vârstă de 28 de ani, care ar urma să îi succeadă tatălui său.

Citeşte şi:

România şi Coreea de Nord se înfrățesc în domeniile culturii şi învăţământului – VIDEO

"În cadrul acestei întâlniri cu o delegaţie chineză, Kim Jong-Il subliniază că fiul lui a început bine în demersul de a deveni eventualul succesor cu cooperarea şi susţinerea Chinei", a apreciat Yang Moo-Jin, profesor la Universitatea de studii nord-coreene din Seul.

"El a adresat un mesaj Chinei potrivit căruia cele două ţări îşi vor continua prietenia atunci când următoarea generaţie va veni la putere", a adăugat el.

Citeşte şi:

Coreea de Nord face un clasament al celor mai fericite ţări din lume. Vezi cine a intrat în top

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel