Lider ALDE, explicații cu privire la o declarație controversată

Preşedintele ALDE Timiş, Marian Cucşa, susţine că, prin afirmaţia sa cu privire la demnitari, nu a avut în vedere propunerea unor privilegii pentru aceştia şi subliniază că a fost vorba despre o 'declaraţie personală', ci nu despre o iniţiativă a formaţiunii pe care o reprezintă.

'Nu am avut în vedere prin declaraţia mea să propun crearea unor privilegii pentru demnitari. Tocmai de aceea, pentru bună informare a opiniei publice, ţin să fac o serie de precizări care se impun. În primul rând, ţin să menţionez că este vorba despre o declaraţie personală pe un subiect despre care s-a discutat în ultima perioadă şi asupra căruia presa a dorit o reacţie din partea mea. Subliniez că nu a avut loc o discuţie în prealabil în cadrul partidului şi nici cu cei din conducerea formaţiunii, în speţă cu cei doi copreşedinţi. Regret că reprezentanţii PNL, dar şi anumite surse media, au dezinformat atunci când au spus că aceasta este o iniţiativă a ALDE', susţine Cucşa, într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

El mai afirmă că declaraţia făcută recent pentru presa locală din Timiş cu privire la posibilitatea reglementării din punct de vedere legal a modalităţii de obţinere a unor documente de către români a fost 'interpretată într-un mod greşit'.

'Adevăratul subiect al discuţiei din aceste zile este cel referitor la soluţionarea cozilor infernale care se produc la ghişeele de unde se eliberează documente. Este important ca românii să nu mai piardă timpul stând la coadă pentru a-şi putea obţine un document. Reglementările cu privire la procedurile ce trebuie urmate pentru a obţine documentele pe care românii doresc să le obţină trebuie stabilite de către Guvern, iar în acest caz responsabilii din ministerele care au în atribuţii aceste proceduri ar trebui să vină cu soluţii. Mă aşteptam ca până în acest moment să apară din partea guvernanţilor soluţii în acest caz, nu politicianisme aruncate în spaţiul public', mai spune Cucşa.

Liderul ALDE Timiş a declarat, vineri, că presedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mers personal să îşi ridice permisul auto, deşi putea să trimită un consilier, 'din respect', adăugând că 'problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă'.

'În primul rând, trebuie modificată legea, (...) să vedem exact nevoia. Şi, în funcţie de nevoie, să adaptăm şi să modificăm legea, dacă este cazul, pentru suplimentarea personalului. (...) Din păcate, domnul Tăriceanu nu are majoritate şi nu poate să facă legi. (...) Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea - preşedintele României, preşedintele Senatului, premierul - să poată să meargă să îşi ridice permisul, pe perioada mandatului, pentru a nu împiedica alte activităţi care ţin de sarcina pe care o au din punct de vedere administrativ', a mai spus, vineri, Cucşa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel