Liberalizarea vizelor pentru cetățenii Republici Moldova, votată în comisia PE

foto: Freepik
foto: Freepik

Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European a votat, miercuri, raportul privind liberalizarea regimului de vine pentru cetățenii Republicii Moldova.

[caption id="attachment_395536" align="alignleft" width="310"] Foto: voceabasarabiei.net[/caption]

Decizia finală privind liberalizarea vizelor va fi formalizată de către Consiliul Uniunii Europene în primăvara acestui an.

Documentul susține propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată (pentru o perioadă de şedere până la 90 de zile pe parcursul a 6 luni) în spaţiul Schengen pentru cetăţenii din Republica Moldova, posesori ai paşaportului biometric.

"Lucrurile s-au mișcat repede și foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puțin de trei luni s-au făcut demersurile necesare și s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, și sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv. Există un larg consens în Parlament în această privință. În maxim trei luni cetățenii moldoveni vor cirula liber în UE", a spus Marian-Jean Marinescu, europarlamentar al Partidului Popular European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel