Liberalii Verhofstadt și Rehn își dispută candidatura la șefia CE

olli rehn verhofstadt
olli rehn verhofstadt

Liderul grupului politic liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, și Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice, au intrat în cursa pentru desemnarea candidatului Alianței Democraților și Liberalilor din Europa (ALDE) la conducerea Comisiei Europene, conform Euroactiv.

Socialiștii europeni l-au înscris deja în această competiție pe Martin Schulz, președintele Parlamentului European. Cea mai mare familie europeană, cea a popularilor europeni, nu și-a desemnat încă un candidat, dar se pare că actualul președinte al CE, Jose Manuel Barroso, își dorește un al treilea mandat.

Înaintea summit-ului european din 19 decembrie, liderii formațiunilor liberale din Uniunea Europeană s-au adunat pentru a discuta procesul de nominalizare a candidatului comun pentru euroalegerile din mai 2014. Candidatul ALDE va fi desemnat în timpul unui congres electoral ce va fi organizat pe 1 februarie, la Bruxelles.

Dacă Verhofstadt, fost premier al Belgiei, și-a anunțat de mult intenția de a-l succeda pe Barroso la conducerea CE, Olli Rehn și-a surprins colegii când a decis să-și depună scrisoarea de aplicație săptămâna aceasta.

Într-un interviu acordat Euroactiv, Rehn a declarat că are "o viziune" în ceea ce privește Europa. "Am o viziune, aceea că trebuie să ne concentrăm pe recuperarea economică și crearea de locuri de muncă", a declarat comisarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel