Legi Justiţie. Toader, replică "deja pregătită" pentru şefa ÎCCJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, referitor la reacţia şefei ÎCCJ privind procedura din Parlament în cazul proiectului de modificare a legilor Justiţiei, că este vorba de libertatea de exprimare şi că, cel mai probabil, şi CSM va transmite un comunicat, faţă de care el va avea un răspuns.

"În primul rând este vorba de libertatea de exprimare. Eu merg la şedinţa de Guvern acum şi CSM probabil va da comunicat şi eu voi da un răspuns, o replică pe care o am deja pregătită", a afirmat Toader, după şedinţa CSM.

El a reacţionat în cazul declaraţiilor privind nevoia unui studiu de impact în cazul prevederilor referitoare la recursul compensatoriu. "Pe câţi aţi întrebat şi nu aţi vrut să clarificaţi, să accentuaţi faptul că, la un proiect de lege, studiul de impact se face în faza de adoptare a legii şi nu în faza de punere în executare a legii. Nu s-a prezentat aspectul acesta. Nu ştiu de ce. Sigur unii nu au ştiut. (...) Studiul de impact e când se face legea, nu când se aplică legea. Din prima zi în care intră în vigoare tu eşti un executant, trebuie să o pui în aplicare, nu te apuci de studii', a precizat ministrul Justiţiei.

[citeste si]

Toader a menţionat că va face clarificări de fiecare dată când va fi întrebat despre o problemă de justiţie şi că nu evită niciun răspuns, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel