Legea grațierii. Tăriceanu, atac la Iohannis: Este o armă utilizată de dictatori

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că referendumul este o armă foarte periculoasă care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. 

"Să ştiţi că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceauşescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. Ei bine, această armă, nu ştiu dacă înţelegeţi că este extrem de periculoasă. De ce? Haideţi să ne imaginăm în toate ţările din Europa un referendum pe problema... să spunem a pedepsei cu moartea. Să ştiţi că probabil în majoritatea ţărilor referendumul ar fi afirmativ. Imaginaţi-vă un referendum legat de castrarea chimică a pedofililor şi a celor care sunt violatori. La fel.

Sunt nişte lucruri care trebuie să ne pună nişte semne de întrebare. Un instrument atât de politic... Ştiţi că în Germania nu este prevăzut instrumentul referendumului. Germania care a făcut experienţa nazistă, după ce a făcut noua Constituţie, a evitat să pună acest instrument la îndemâna politicienilor. Pentru că ce fac preşedinţii? Preşedinţii vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituţii şi se consultă cu cine? Cu poporul", a spus Tăriceanu marţi seară, la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel