Legea energiei electrice. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunț

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre liberalizarea prețului la energia electrică.

„Această trecere automată din piața reglementată în piața serviciului universal nu este o trecere normală”, spune Popescu la Digi 24.

„Mai las ANRE să se mai gândească, dar am afirmat că, după data de 15 ianuarie, în Guvern vom acționa modificând legea energiei electrice și a gazelor naturale, să stabilim clar cum facem această liberalizare. Dacă ANRE, care este cel care trebuie să reglementeze această liberalizare, nu poate să o facă, eu o să vin cu o propunere foarte clară. (...) Nu trec oamenii în regimul concurențial care e mai scump. Le ofer oamenilor să intre direct pe prețul concurențial cel mai ieftin al furnizorului actual, și dacă nu le convine, se pot schimba. (...) Furnizorii au o bază de date de clienți. Știu profilul de clientului, știu cât consumă, au ofertele în concurențial care sunt mult mai ieftine decât oferta serviciului universal. Eu știu că e o muncă în plus pentru furnizor”, a mai spus Popescu.

Acesta afirmă că furnizorul trebuie să înțeleagă clientul și să-i ofere cel mai bun preț, nu să-l lase pe client într-un preț scump, și să aștepte „că poate optează, poate nu optează, pentru că omul e conservator din firea lui”.

Virgil Popescu a mai spus că este de părere că situația legată de liberalizarea prețului la energie se va încheia în favoarea oamenilor, „pentru că se va găsi cea mai bună soluție”, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel