Lăzăroiu arată ce vrea tabăra Băsescu în schimbul susținerii lui Antonescu

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu crede că președintele Traian Băsescu s-ar putea muta la Palatul Victoria din 2016. Scenariul este de luni bune rostogolit de presa apropiată președintelui. Dar declarația lui Lăzăroiu dă o altă greutate ipotezei, pentru că vine după ce șeful statului, dar și politicieni care îi poartă mesajele, au arătat că electoratul lui Băsescu va fi îndemnat să-l voteze pe Crin Antonescu în turul II al prezidențialelor, dacă liberalul îl va contracandida pe Victor Ponta. 

Traian Băsescu i-ar putea cere lui Crin Antonescu, în schimbul susținerii liberalului la alegerile prezidențiale din 2014, funcția de premier. La o astfel de înțelegere politică fac aluzie și declarațiile consilierului prezidențial. Asemenea Elenei Udrea, Sebastian Lăzăroiu vorbește despre unificarea tuturor forțelor politice de dreapta, sub tutela șefului statului.

Udrea a fost mai explicită, joi, la Realitatea Tv, când a prezentat întreaga schemă politică. Traian Băsescu va încerca să stea în umbra unui candidat precum Emil Boc, iar dacă acesta nu va intra în turul II (cum probabil se va și întâmpla, după cum arată actualele sondaje de opinie), îl va sprijini pe Crin Antonescu în finala cu Victor Ponta.

Deputatul nu a precizat care ar fi moneda de schimb, precizând doar că Antonescu ar fi "răul mai mic" și că este o opțiune pentru electoratul lui Băsescu datorită ideologiei politice pe care o împărtășesc PDL și PNL. Restul calculelor a fost prezentat de Lăzăroiu, luni, la RFI: "Eu am spus că, sigur, probabil în 2015 nici nu s-ar putea întâmpla asta, dar în 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu să-l avem pe Traian Băsescu susţinut pentru funcţia de premier de această forţă politică".

"Traian Băsescu șef al Guvernului" ar putea fi un scenariu iluzoriu, contrar spuselor lui Lăzăroiu, dacă președintele nu va fi ajutat de Crin Antonescu. Băsescu nu poate fi urcat în fotoliul de la Palatul Victoria de formațiuni precum Forța Civică, Mișcarea Populară, PNȚCD sau Noua Republică. Unificarea tuturor acestor partide, plus PDL, tot nu i-ar aduce lui Băsescu funcția de premier fără PNL, mai ales dacă va intra în vigoare noua Constituție, care spune că partidul cu cele mai multe mandate dă prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel