Lavrov, declarații stupefiante: Rusia se luptă, pe viață și pe moarte, pentru DREPTUL ei de a fi pe harta politică a lumii

Lavrov a vorbit despre lupta „pe viață și pe moarte” atunci când vine vorba despre locul Federației Ruse pe harta politică.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat reacția Occidentului la invazia Ucrainei de către Rusia ca fiind ”frenetică”, scrie Interfax.

”Arată că există, într-adevăr, o luptă pe viață și pe moarte pentru dreptul Rusiei de a fi pe harta politică a lumii cu respect deplin pentru interesele sale legitime”, este declarația halucinantă a lui Serghei Lavrov, făcută la o conferință de presă la Antalya, după negocierile cu omologul său ucrainean.

Șeful Ministerului rus de Externe a continuat cu declarațiile sale controversate și a făcut o paralelă între recunoașterea independenței Kosovo de către țările occidentale și atitudinea opusă față de referendumul din Crimeea.

”Ne-am dat seama că nu vorbim deloc despre Ucraina, ci despre agresiune împotriva a tot ceea ce este rusesc - interese, religie, cultură, limbă, securitate și așa mai departe”, a subliniat Lavrov.

Potrivit acestuia, scopul Marii Britanii în Balcani, în special în ceea ce privește conflictul din Kosovo, a fost să se asigure că nu există state prea mari și mari în Europa. ”Și, probabil, același obiectiv a fost urmărit în raport cu Federația Rusă”, a adăugat Lavrov.

Lavrov insistă că Rusia nu a atacat Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Rusia nu a atacat Ucraina și nu va ataca alte țări.

Răspunzând la întrebarea dacă Federația Rusă intenționează să atace alte țări, șeful Ministerului rus de Externe a spus: ”Nu intenționăm să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”. "Dar pur și simplu i-am explicat Ucrainei de multe ori că a apărut o situație care creează amenințări directe la adresa securității Federației Ruse. În ciuda anilor noștri de îndemnuri, apeluri, nimeni nu ne-a ascultat", a spus Lavrov.

Avertisment pentru Occident


”Cei care pompează arme în Ucraina, desigur, trebuie să înțeleagă că sunt responsabili pentru acțiunile lor, precum și cei care trimit mercenari în Ucraina”, a mai spus ministrul rus.

”Vedem cât de periculos acționează acum colegii noștri occidentali, inclusiv Uniunea Europeană, care, încălcând principiile și așa-zisele valori ale lor, încurajează de fapt furnizarea de arme mortale Ucrainei, inclusiv mii de sisteme apărare aeriană portabile.”, a spus el.

Lavrov nu a fost dispus să vorbească despre un acord de încetare a focului


Ministrul rus de Externe a mai spus că la întâlnirea de joi cu ministrul de externe ucrainean Kuleba, nimeni nu plănuia să negocieze o încetare a focului. Reacționând la cuvintele lui Kuleba despre eșecul de a ajunge la un acord de încetare a focului, Lavrov a spus: "Nimeni nu avea de gând să cadă de acord asupra unei încetări a focului. Toate aceste propuneri și succesiunea de pași conturată în aceste propuneri sunt binecunoscute părții ucrainene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel