Laufer-Iohannis, acuzații antisemitism. Chirieac: Iohannis, împins într-o capcană

Ilan Laufer
Ilan Laufer

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații făcute de Ilan Laufer cu privire la respingerea de către Klaus Iohannis a propunerii sale de numire în funcția de ministru al Dezvoltării.

"Din acest moment, Klaus Iohannis va avea mari dificultăţi să plece în străinătate, altfel decât în concediu. Nu este posibil ca în UE şi oriunde în lumea occidentală, să existe un preşedinte acuzat de antisemitism. Acuzaţia nu am făcut-o noi, ci domnul Ilan Laufer, pe un motiv foarte serios: respingerea fără niciun motiv palpabil a numirii sale de către Guvern într-o funcţie importantă. Dânsul nu a făcut altceva decât am făcut noi ziariştii, în această după-amiază. Am pus laolaltă fapte din ultima vreme: articole din Israel, în legătură cu o întâlnire între doamna Merkel şi domnul Iohannnis, aceasta cerându-i să blocheze orice demers al Guvernului României de mutare a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim... Mulţi dintre noi am susţinut cu toată inima această mutare pentru că noi credem că este benefică pentru ţara noastră, aşa cum a fost în 1969, când Ceauşescu nu a rupt relaţiile cu Israelul, permiţându-ne cel puţin un deceniu de prosperitate şi deschidere, inclusiv în SUA", a declarat Bogdan Chirieac, în emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

"A spus un cuvânt, pe care evreii îl înţeleg amarnic"

"Domnul Ilan Laufer, unul dintre tinerii politicieni români de mare deschidere şi anvergură, relaţiile sale cu Israel şi SUA sunt reale, testate în ultimele luni: Start-Up Nation, început în SUA, în acest moment. Cunoscător de limbi străine, o imagine impecabilă de ministru al României. Ilan Laufer este cetăţean român, bineînţeles de altă religie decât majoritatea, dar nici domnul Klaus Iohannis nu are religia ortodoxă şi asta nu ne-a împiedicat să îl votăm cu toată inima, în 2014. Din momentul în care organizaţiile mari evreieşti internaţionale vor lua atitudine, din acel moment...

Nu am văzut des ca un cetăţean român, de religie mozaică, politician de rang înalt, fost ministru să îl acuze oficial, la ore de maximă audienţă, pe preşedintele ţării sale de antisemitism. Dânsul a mai spus un cuvânt, pe care evreii îl înţeleg amarnic: "52 de membri ai familiei mele au dispărut în Holocaust". Ilan Laufer este foarte român, că unii poate au zâmbit într-un dinte: "M-am născut din doi părinţi români, la maternitatea Polizu". Este o chestiune fundamentală asta. S-a dus în chestiuni de presă, cu Forumul Democratic German... Cred că sfătuitorii preşedintelui l-au împins din nou într-o capcană din care nu ştiu cum poate să iasă", a mai spus analistul politic.

Citește și: Laufer: "Iohannis a dat comanda. Mi se pregătește un dosar". Acuzații de antisemitism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel